IJs & Spijs wint IJssalon van het Jaar 2024

17 juni, 2024

Mark en Jade van Gaal_IJssalon van het Jaar 2024

IJs & Spijs in Haps is verkozen tot IJssalon van het Jaar 2024. Het is de tweede keer dat SVH Meesterijsbereider Mark van Gaal met zijn ijssalon deze felbegeerde prijs in de wacht sleept, in 2017 werd de ijssalon ook verkozen tot IJssalon van het Jaar. 

De bekendmaking vond plaats op vrijdag 14 juni, bij IJs & Spijs in het Noord-Brabantse Haps en in het bijzijn van het team, klanten, vrienden en familie. Eerder plaatste Mark van Gaal zich voor de eindstrijd tijdens de Dag van het Ambacht in Gorinchem. Met zijn creatie ‘Practically Pearfect’ werd hij toen derde in de wedstrijd om de Gouden IJscreatie. Ook behaalde hij een tweede plaats met zijn demiperen-ijs bij de competitie om De Gouden IJsspatel. Deze prestaties zorgden ervoor dat IJs & Spijs werd genomineerd voor de titel IJssalon van het Jaar 2024.

Terechte winnaar
De jury prees IJs & Spijs niet alleen om de hoge kwaliteit van het ijs, maar ook om de passie en gastvrijheid die het hele team uitstraalt. De creatie ‘Practically Pearfect’ werd bijzonder gewaardeerd. ‘Een ijssalon waar je zeker snel nog een keer naar terug wil, een terechte winnaar dus’, aldus de jury.

Top 6 van 2024
Naast IJs & Spijs waren vijf andere ijssalons genomineerd voor de titel IJssalon van het Jaar 2024. Onder wie ook De Smaak! Chocolade & IJs in Eersel, van SVH Meesterijsbereider Hans Kennis en Luciano in Wassenaar van SVH Meesterijsbereider Luc Blok. Overige genomineerden waren ‘t IJshofje in Meijel, Ciolato di’ Cello in Voorhout en IJssalon Pisa in Zevenaar. Alle finalisten van de competitie werden de afgelopen drie maanden bezocht door mystery guests en ondergingen een hygiënecheck door een extern bureau.

Op de foto: Mark en Jade van Gaal van IJs & Spijs in Haps.
Fotografie: Piet Mes