SVH Meestergastheer Marco Westra wordt de nieuwe maître van restaurant Hemel & Aarde. Per 1 februari 2023 maakt hij de overstap van het Amsterdamse restaurant Bridges, naar de horecagelegenheid in de Utrechtse binnenstad. Met de overstap gaat Marco aan de slag in de stad waar hij sinds 2013 woont.
“In mijn vijf jaar bij Bridges heb ik alles bereikt dat ik voor ogen had. Mijn gevoel zegt dat het tijd is om ruimte te maken voor nieuw talent en op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging”, vertelt Marco. In Hemel & Aarde, dat haar deuren opende in het voormalig Polman’s Huis, heeft hij deze nieuwe uitdaging gevonden. “Het is een prachtige zaak waar op zeer hoog niveau wordt gekookt. Een project waar ik in geloof en met mijn visie op gastvrijheid van meerwaarde kan zijn.”
Met zijn komst haalt Hemel & Aarde één van ’s lands beste gastheren in huis. Eerder dit jaar slaagde Marco voor zijn Meesterproef, waarna hij afgelopen zomer tot de 46ste SVH Meestergastheer van Nederland werd benoemd. Rene van der Weijden, chef de cuisine van Hemel & Aarde, kijkt dan ook uit naar zijn komst: “Marco is een bekende naam binnen ons vakgebied, een man met ontzettend veel ervaring. Ik ben trots op het feit dat hij voor Hemel & Aarde heeft gekozen en kijk er naar uit om onze zaak samen naar het volgende niveau te tillen.”
Over Marco Westra
Marco begon ooit als leerling bij Librije’s Zusje in Zwolle en groeide daar door tot assistent sommelier. Na werkzaam geweest te zijn bij o.a. Hoefslag (Bosch en Duin) en wijncafé Lefebvre (Utrecht), ging de 33-jarige Utrechter in 2018 aan de slag bij Bridges in het Amsterdamse hotel Sofitel Legend The Grand. In zijn biografie is meer te lezen over Marco’s loopbaan.
Over restaurant Hemel & Aarde
Hemel & Aarde opende in het najaar 2020 aan de Keistraat. Het team wordt gevormd door Rene van der Weijden (chef), Tom Appeldoorn (sommelier) en Justin Pieters (horecamanager). Samen met het team brengen zij in de horecagelegenheid ‘een ode aan de seizoenen’. Dit doen ze door niet alleen door met de jaargetijden mee te koken, maar ook door in alle facetten van de zaak mee te bewegen met de tijd van het jaar.