Maarten Camps
Actief in de horeca
Biografie
Het werk op zaterdag in de slagerij van zijn neef beviel Maarten Camps zo goed, dat hij dacht slager te worden. Maar toen hij bij de buren – restaurant Onder De Boompjes van SVH Meesterkok René Brienen – zag dat het koksvak diverser was, besloot hij zich daarin te bekwamen. Hij volgde de driejarige opleiding voor Vakmanschap en Ondernemerschap in Venray waar hij niet alleen veel over de keuken maar ook over de bediening leerde.
Toonaangevende zaken in buitenland
Tijdens het laatste jaar van deze opleiding liep hij stage bij de Karpendonkse Hoeve. Hij kon er blijven toen hij instroomde in het laatste jaar van het leerlingstelsel. Maarten deed ook ervaring op bij SVH Meesterkok Henk Savelberg. Daar leerde hij SVH Meesterkok Erik van Loo kennen. Vele jaren later zouden ze samen bij de Zwethheul koken. Maarten werkte ook bij verschillende toonaangevende zaken in het buitenland, inclusief een driesterrenzaak in Duitsland.
Vanaf nul opbouwen
In 2000 streek Maarten neer bij restaurant Wolfslaar in Breda. Als chef-kok kreeg hij de mooie kans alles vanaf nul op te bouwen. En die kans greep hij! In 2005 kookte hij Wolfslaar naar een Michelinster, in 2007 haalde hij de titel SVH Meesterkok. “Ik heb mijn titel al die jaren uitgedragen. Zo geef ik gastlessen aan de Cas Spijkers Academie en de Rooipannen, beide in Breda Toen ik tien jaar SVH Meesterkok was, heb ik een speciaal jubileumdiner georganiseerd. Gasten hebben het er nu nog over. Sinds een trouwe gast met hart voor de zaak Wolfslaar heeft gekocht, ben ik iets minder in de keuken te vinden. Ik ben niet alleen chef-kok, maar zet me ook in om Wolfslaar meer in de schijnwerpers te zetten.”
“Gasten hebben het nu nog over het diner toen ik tien jaar SVH Meesterkok was”
“Gasten hebben het nu nog over het diner toen ik tien jaar SVH Meesterkok was”
Behaalde titels
SVH Meesterkok
(2007)
Bedrijf
Breda
Noord-Brabant
Nederland
Vermeldingen
Michelinster(ren)
1 MichelinsterLekker 500
#87Gault & Millau
16 punten