Hans van Wolde
Actief in de horeca
Biografie
In je leven heb je 2 à 3 heel goede leermeesters nodig om toe te kunnen groeien naar de SVH Meestertitel, is de ervaring van Hans van Wolde. Zo leerde hij van Herman den Blijker het proeven. Maar ook het kijken, ruiken en het maken van perfecte cuissons. Onder leiding van SVH Meesterkoks Robert Kranenborg en Pieter de Ronde stak hij op wat discipline betekent en bij SVH Meesterkok Toine Hermsen leerde hij vooral het lieflijke en de warmte van het vak. Al deze vooraanstaande chefs droegen eraan bij dat Hans na zijn 40e de SVH Meestertitel haalde. “Als jonge kok ben je nog niet toe aan de titel. Je moet ernaartoe groeien. Als je de titel eenmaal op zak hebt, voel je je sterker. Ik ben op de koksschool gezakt door toedoen van leraren Frans en Duits. Toch heb ik de SVH Meestertitel gehaald!”
Furore in het zuiden
Hans werkte eerst in toonaangevende zaken in Rotterdam. Daarna trok hij naar het zuiden en maakte furore met zijn eigen restaurant Beluga in Maastricht. Al in het eerste jaar werd het beloond met een Michelinster. In voorjaar 2020 opende Hans restaurant Brut172 dat al snel twee Michelinsterren kreeg, ondanks de toen heersende coronapandemie.
Boek over nieuwe generatie
De SVH Meestertitel motiveert Hans om zijn vak uit te dragen naar jonge mensen. “Ik wil ze graag stimuleren en coachen in mijn bedrijf. Ook geef ik gastlessen aan de Cas Spijkers Academie.” Hij schreef een boek over de nieuwe generatie vakmensen om ze te begrijpen. “Ze zijn anders dan mijn generatie. Ze werken om te leven, niet andersom. Lui zijn ze niet, maar ze staan anders in het leven.”
“Je moet naar de SVH Meestertitel toegroeien”
“Je moet naar de SVH Meestertitel toegroeien”
Behaalde titels
SVH Meesterkok
(2011)
Vermeldingen
Lekker 500
#1Michelinster(ren)
2 MichelinsterrenGault & Millau
18,5 punten