Theo van Rensch
Actief in het onderwijs
Biografie
Toen Theo van Rensch als 10-jarige de ziekenhuiskeuken bezocht waarin zijn moeder kookte, wist hij dat hij kok wilde worden. Later werd dat bevestigd toen hij als afwasser in de horeca begon. Snel mocht hij meer in de keuken oppakken. Tijdens de koksopleiding ging hij aan de slag bij sterrenrestaurants. Zo was hij samen met SVH Meesterkok Lucas Rive leerling in het Amstel hotel. Goede herinneringen heeft Theo aan leermeesters als John Halvemaan, SVH Meesterkok Constant Fonk en SVH Meesterkok Imko Binnerts. Theo werkte vervolgens jaren bij toonaangevende zaken en was actief in de wedstrijdwereld. Zo won hij in 1988 de Zilveren Koksmuts. Als lid van het nationale team, onder leiding van SVH Meesterkok Wynand Vogel en Karl Trompert, vertegenwoordigde hij Nederland meerdere keren in het buitenland.
Grote culinaire operaties
Theo nam de afslag naar grootkeukens als die van Martinair Party Services en het Marriott Hotel. Hij stond aan het hoofd van grote culinaire operaties. “Ik was steeds bezig om me te ontwikkelen. Ik deed de ene cursus na de andere opleiding. Dan wil je uiteindelijk het allerhoogste ook halen.” Hij haalde de titel SVH Meesterkok in 1999 toen hij als executive chef werkzaam was in de Amsterdam Arena. In dat jaar begon hij ook zijn eigen zaak De Boei in Enkhuizen.
Duurzaam op het bord
Sinds 2009 is Theo docent gastronomie en Sterklas aan het ROC Amsterdam. Zijn kennis en vaardigheden brengt hij over op aankomende sterren- en Meesterkoks. “Ik begeleid ze in het traject naar SVH Gezel Meesterkok en motiveer ze om uiteindelijk SVH Meesterkok te worden. Ik geef ze altijd mee dat duurzaamheid belangrijk is. Niet alleen bij wat op het bord komt, maar ook duurzaam omgaan met medewerkers. Bij deze jonge generatie ligt de sleutel voor de toekomst.”
“Bij de jonge generatie ligt de sleutel voor de toekomst”
“Bij de jonge generatie ligt de sleutel voor de toekomst”
Behaalde titels
SVH Meesterkok
(1999)
Meer relevante informatie
Lees ook het interview met Theo van Rensch in het SVH Magazine 2017.