Imko Binnerts
Actief in de horeca
Biografie
De visman van Nederland
Als iemand in Nederland met vis kan koken, is het Imko Binnerts. Zelf noemt hij zich “helemaal lijp van vis”. Tien jaar lang had hij zijn eigen Imko’s aan de haven van IJmuiden waar hij een Michelinster verwierf. Daarna verkaste hij naar Rijswijk en kreeg daar ook weer een ster. Ook sleepte hij er de Gouden Pollepel 2005 in de wacht. Eerder was hij werkzaam bij gerenommeerde zaken als Hotel de l’Europe, Scholteshof en Chagall. Van 2008 tot 2015 was hij de drijvende kracht achter Vis & Ko in Haarlem. In 2015 hield hij samen met zijn partner Cathy Moerdijk een crowdfunding campagne voor de overname van Hotel Villa de Klughte in Wijk aan Zee. Daar is hij zijn nieuwe zaak Imko’s Puur Zee gestart, een klein en intiem visrestaurant waar hij ‘vis zonder compromis’ tot uitvoering wil brengen.
“Vis is een fantastisch product, waar we trots op moeten zijn”, zei Binnerts in een interview. Hij zei dat vis in Nederland zo langzamerhand een typisch restaurantgerecht was geworden. “Dat is jammer. Er wordt minder vis dan vlees gekocht door de consument en dat komt doordat er in Nederland niet echt een kookcultuur bestaat waarbij je thuis iets met vis maakt. Ja, een stukje kabeljauw stoven of een sliptongetje bakken, daarmee houdt de fantasie van de gemiddelde Nederlander wel zo’n beetje op.”
"Een stukje kabeljauw, daarmee houdt de fantasie wel op"
"Een stukje kabeljauw, daarmee houdt de fantasie wel op"

Behaalde titels
SVH Meesterkok
(1990)
Meer relevante informatie
Bedrijf
Wijk aan Zee
Noord-Holland
1949BA
Netherlands
Vermeldingen
Gault & Millau
15,5 punten