Ciel Bleu zal ik nooit uit het oog verliezen
Zijn grote voorbeeld is de Franse meesterkok Alain Ducasse die er, met restaurants over de hele wereld, een imperium op nahoudt. Zoiets ziet hij ook wel voor zich, maar zijn Ciel Bleu zal hij nooit uit het oog verliezen. “Dat is mijn kind”, zegt Onno Kokmeijer. In 2003 kwam hij naar Ciel Bleu, op de drieëntwintigste etage van het Amsterdamse Okura Hotel. Dat hij kookt op hoog niveau, waardeerde Michelin in 2005 met een eerste en vanaf 2007 (hij was toen 33) met twee sterren.
Als zeventienjarige begon Kokmeijer bij De Twee Schouwtjes in Medemblik. Na zijn diensttijd volgde hij het parcours De Swaen, De Hoefslag, De Gieser Wildeman en Karpendonkse Hoeve. Souschef was hij in Le Merlet in Schoorl. Toen was hij klaar voor de hemel op aarde, zoals Ciel Bleu ook wel liefkozend wordt genoemd. Hij kookt naar eigen zeggen vanuit een klassieke basis, maar met een creatieve en innovatieve inslag. Bij Ciel Bleu werkte hij nauw samen met SVH Wijnmeester Noël Vanwittenbergh en SVH Meestergastheer Pasquinel Kolk.
Na bijna twintig jaar is Kokmeijer per 1 januari 2022 gestopt bij Ciel Bleu, omdat hij toe was aan een nieuwe culinaire uitdaging.