Vooraankondiging: nieuwe Meestertitel

29 juli, 2016

Vooraankondiging: nieuwe Meestertitel

SVH zal op de Horecava 2017 de nieuwe Meestertitel SVH Meester Horecaondernemer lanceren. “De afgelopen maanden is na draagvlak- en haalbaarheidsstudies de knoop doorgehakt”, zegt SVH-directeur Ricardo Eshuis.

In deze nieuwe meestertitel moet de hoogste graad van vakbekwaamheid op het gebied van ondernemersvaardigheden in de horeca geborgd zijn. “Vanuit verschillende kanten uit de branche is gebleken dat veel ondernemers trots zijn op hun vak en behoefte hebben aan boegbeelden.”

De titel zal zich richten op ondernemer-eigenaren van alle soorten horecaondernemingen. Dat zijn bij uitstek die ondernemers die in hun eigen omgeving het verschil kunnen maken en gezichtsbepalend zijn voor de sociale omgeving waarbinnen zij opereren. De titel is dus niet gericht op franchisenemers in grote(re) ketens.

In de komende tijd wordt de inhoud van de meesterproef uitgewerkt en wordt een commissie samengesteld die de proeven gaat afnemen. Op de Horecava in januari 2017 wordt de titel officieel gelanceerd. “Het is mooi dat we straks een Meestertitel bieden die zowel een Alida’s Smulpaleis in Roden als Robert Jan Nijland van ’t Nonnetje in Harderwijk, en iedereen daartussenin, kan halen”, aldus Ricardo Eshuis.