SVH Meesterkok Edwin Vinke verwelkomt zoon Tom als compagnon van De Kromme Watergang

3 april, 2023

SVH Meesterkok Edwin Vinke en zoon Tom

Foto: Willy Lippens

Het Zeeuwse restaurant De Kromme Watergang, onderscheiden door Michelin met twee sterren en zes keer verkozen tot Beste Visrestaurant van Nederland, bestaat 30 jaar. Een jubileum dat gevierd wordt in de voormalige kleuterschool in Hoofdplaat, welke Edwin en Blanche Vinke eigenhandig verbouwden tot restaurant, met een speciaal menu én met het toetreden van hun zoon Tom als volwaardig compagnon. Tom is de afgelopen vijf jaar intensief door Edwin opgeleid als chef-kok én ondernemer. Daarvoor deed hij ruimschoots ervaring op in diverse nationale en internationale topzaken zoals Parkheuvel (2 Michelinsterren), De Groene Lantaarn (2 Michelinsterren), restaurant The House in Cliff House Hotel (1 Michelinster) in Ierland en El Celler de Can Roca (3 Michelinsterren) in Spanje.

Toekomst
Edwin en zijn vrouw Blanche denken nog lang niet aan stoppen, maar wel aan de toekomst: “Iets wat je samen in dertig jaar opbouwt en je levenswerk is, wil je graag gecontinueerd zien. Wat is er dan mooier wanneer je eigen zoon hetzelfde Zeeuwse culinaire-DNA heeft en de ambitie uitspreekt om het restaurant van zijn ouders te willen overnemen?!

Na vijf jaar intensieve samenwerking, is het nu de tijd om deze vervolgstap te zetten en voor Tom om mede-eigenaar te worden. “Wij zullen hem blijvend begeleiden, maar op de lange termijn wil hij natuurlijk helemaal op eigen benen staan. Zo is de toekomst en de kwaliteit van De Kromme Watergang gewaarborgd.”

Vader en zoon
De komende jaren staan Tom (27) en Edwin (55) schouder aan schouder in de keuken. Tom zal de keukenbrigade gaan leiden en blijft samen met Edwin de gerechten ontwikkelen. “Om dat samen met je vader te kunnen doen, is magisch. We kunnen lezen en schrijven met elkaar en mijn
vader heeft mij opgevoed met de liefde voor het unieke prachtige Zeeuwse regionale product. Dat zal ik altijd zo authentiek mogelijk blijven gebruiken in onze keuken”, aldus Tom.

Het jubileummenu dat vanaf april wordt geserveerd staat volledig in het teken van het samenbrengen van de ervaring en creativiteit van vader en zoon, in één uitgebalanceerd menu.