SVH zet zich in voor behoud Meestertitels

1 augustus, 2013

SVH (Stichting Vakbekwaamheid Horeca) neemt afstand van het persbericht van het Gilde van Nederlandse Meesterkoks over het voortzetten van de titel SVH Meesterkok. John Meuffels, directeur: “SVH heeft niet aangekondigd te stoppen met de SVH Meestertitels. Wij voeren intern overleg en oriënterende gesprekken met andere partijen in het kader van de doorstart van SVH en voortzetting van de SVH Meestertitels. Van overname van de Meestertitels is momenteel geen enkele sprake.”
Meuffels reageert hiermee op een persbericht dat vandaag door het Gilde van Nederlandse Meesterkoks is verspreid. Hierin staat dat de titel SVH Meesterkok, de Meesterproef en de certificering ervan vanaf 1 januari 2014 worden voortgezet door het Gilde van Nederlandse Meesterkoks. Meuffels: “De Meestertitels kunnen niet zelfstandig en zonder toestemming van SVH gevoerd worden, aangezien het eigendom van deze titels bij SVH ligt. In september wordt duidelijk of de SVH Meestertitels worden voortgezet door SVH of elders worden ondergebracht. Dit besluit is niet aan het Gilde van Nederlandse Meesterkoks.”

Onbegrip
SVH ziet het belang en de waarde in van de SVH Meestertitels voor de horecabranche. Daarom voert SVH sinds juni gesprekken met belanghebbende partijen, waarbij ook het Gilde van Nederlandse Meesterkoks betrokken was. Meuffels: “Het initiatief van het Gilde tot het sturen van dit persbericht bevreemdt mij ten zeerste. Het Gilde heeft niet eerder kenbaar gemaakt de titel SVH Meesterkok zelf te willen doorzetten. Ik ervaar dit als een ondoordachte en voorbarige actie en begrijp niet wat het Gilde bewogen heeft deze actie te ondernemen buiten het medeweten van SVH om.” Meuffels geeft tot slot aan dat de deur open staat voor overleg met het Gilde van Nederlandse Meesterkoks over het behoud van de titel SVH Meesterkok.

SVH Meesters
SVH organiseert en bewaakt de kwaliteit als onafhankelijk branche instituut sinds 1980 de Meesterproeven van vijf Meestertitels (Wijnmeester, Meesterkok, Meestergastheer, Meesterschenker en Meesterijsbereider) namens de horecabranche. De Meestertitels zijn van waarde voor het imago van het vak en stimuleren professionals om het beste uit zichzelf te halen.