De slotdag van de SVH Masterclasses werd verzorgd door SVH Meesterkoks Erik van Loo (Restaurant Parkheuvel**) en Onno Kokmeijer (Ciel Bleu**). De masterclasses door Franse Meesterkoks werden afgesloten door Christophe Muller (Paul Bocuse ***, Collonges-au-Mont-d’Or, Lyon, Frankrijk).
Onno Kokmeijer, dit jaar 10 jaar in dienst van Restaurant Ciel Bleu**, liet het publiek meekijken hoe hij coquilles met kaviaar bereidde. Voor de kaviaar maakte Kokmeijer gebruik van zijn eigen kaviaarlijn. “Wij maken gebruik van kaviaar dat gekweekt wordt in China. Ze hebben daar slim ingespeeld op het verbod op wilde kaviaar. Deze kaviaar is van zeer goede kwaliteit en minder kostbaar. Wat ons betreft nooit meer wilde kaviaar.” Kokmeijer bereidde een gerecht dat goed aansluit op het thema duurzaamheid. “De baden van de coquille worden vaak weggegooid. Wij maken er vandaag een saus van. Je kunt zelfs de schalen gebruiken bij het opdienen van het gerecht.” Erik van Loo maakte een ‘ode aan de aardappel’. “De thema’s van vandaag, vakbekwaamheid en duurzaamheid, passen goed bij elkaar. Wij bereiden vandaag de aardappel op 5 manieren.” De elfde en laatste van de SVH masterclasses werd verzorgd door Christophe Muller. Hij bereidde een overheerlijk visgerecht: mul met schubben van aardappelen. Christophe: “Dit gerecht staat al 40 jaar op de kaart bij Paul Bocuse. Ik vind het een voorrecht om bij Paul Bocuse te mogen werken. Ik leer nog elke dag en geniet van zijn humor.”