SVH Meesterkok Ron Blaauw opent Ron Gastrobar

27 maart, 2013

SVH Meesterkok Ron Blaauw opent Ron Gastrobar

Ron Blaauw gooit het over een andere boeg. Per 31 maart 2013 sluit hij Restaurant Ron Blaauw** in Amsterdam om op 4 april de deuren van Ron Gastrobar te openen. ,,De afgelopen jaren is de gastronomie in razend tempo veranderd. Aan mijn gasten merk ik duidelijk de behoefte aan een andere manier van uit eten gaan. De komende vijftien jaar wil ik iets neerzetten voor iedereen. Koken op topniveau in een waanzinnige ambiance voor ieders budget. Een laagdrempelig restaurant waar genieten op nummer 1 staat!”, aldus de SVH Meesterkok.”

Terug naar de basis
De beslissing om het roer om te gooien is mede gekomen door de overname en het volledig loskoppelen van HME Group door Ron, begin maart. Ron: ,,Met de gerechten uit mijn keuken wil ik terug naar de basis. Eerlijke en herkenbare smaken, ongecompliceerde gerechtjes. Gelijk reageren op het aanbod van de markt en natuur. Vele buitenlandse reizen in de afgelopen jaren hebben mij er van overtuigd dat ik het anders moet gaan doen. Voorbeelden voor mij zijn Geist in Kopenhagen, Dabbous in Londen en Matbaren in Stockholm. Ik wil af van het idee dat eten op topniveau samengaat met vijf à zes amuses, vier soorten brood, zeven gangen en een friandise-trolley. Ik ben mij er van bewust dat ik daar zelf ook aan heb meegedaan, maar ik wil verder! Mijn gevoel is dat het merendeel van de gasten daar niet meer op zit te wachten en bovendien wil ik een restaurant wat veel dichter bij me staat.”

Geen regels
De nieuwe kaart bestaat uit 25 gerechtjes van 15 euro per stuk, die de gast geheel naar eigen keuze kan bestellen. Het is mogelijk om op ieder moment spontaan langs te komen voor een gerechtje met een goed glas wijn, of een middag of avond helemaal culinair los te gaan. De kwaliteit van het eten blijft zoals het altijd is geweest. De grootste verandering zit in het gebruik van het aantal ingrediënten en de presentatie. Zo zal bijvoorbeeld bloemkool ook echt bloemkool zijn en alles draaien om de kwaliteit van het product en het aanbod vanuit het seizoen. Smaak is de basis! Ron: ,,Ook een van de ‘geen regels’ is dat we doorlopend geopend zijn. Dinsdag tot en met vrijdag vanaf 12 uur, zaterdag om 15 uur en zondag al vanaf 11 uur.”

Vernieuwingen
Met de start van Ron Gastrobar zijn er nog een aantal belangrijke veranderingen. Er komt een nieuwe keuken, inclusief houtskool gril, het terras wordt volledig vernieuwd en het interieur wordt gronding onder handen genomen. Om dit te realiseren is het restaurant een aantal dagen gesloten: van 31 maart tot en met 3 april. Donderdag 4 april is het restaurant vanaf 17:00 uur weer geopend.

SVH Meesters
SVH Meesters, in het bezit van de hoogste graad van vakbekwaamheid, vervullen een belangrijke ambassadeursrol in de horeca. Zij motiveren medewerkers en leerlingen om zich te ontwikkelen in hun beroep door kennis te delen en vergroten hiermee de beroepstrots. Nederland telt meer dan 230 SVH Meesters verdeeld over vijf disciplines. Elk jaar komen er vijf à zes nieuwe SVH Meesters bij.