SVH Meesterkok Mario Ridder gaat samenwerking aan met Rijksmuseum

25 maart, 2013

SVH Meesterkok Mario Ridder gaat samenwerking aan met Rijksmuseum

Mario Ridder van De Zwethheul** in Schipluiden is door het Rijksmuseum benaderd om het restaurant in het befaamde Amsterdamse museum op te zetten. De Rotterdamse tweesterrenchef is trots op de samenwerking. ,,Een waanzinnige locatie. Ik denk dat er bijna geen mooiere is in Nederland. Hoe we het precies gaan invullen, weten we nog niet. Maar mijn signature zal straks te herkennen zijn in de kaart’, aldus de SVH Meesterkok.’’

Hoe de samenwerking er precies uit gaat zien weet Mario Ridder nog niet. ,,Mijn rol moet de komende maanden vorm krijgen. Niets is uitgesloten en niets is besloten. Ik ben gevraagd om de culinaire invulling te gaan doen. Hoe dat eruit gaat zien en wat dat in de toekomst betekent, is nu nog niet bekend. Wel is duidelijk dat De Zwethheul onder geen beding mag lijden onder mijn toekomstige rol bij het Rijksmuseum’’.

Het monumentale hoofdgebouw van het museum ging in december 2003 dicht voor de grootscheepse vernieuwing. Op 13 april opent Koningin Beatrix het vernieuwde Rijksmuseum.

SVH Meesters
SVH Meesters, in het bezit van de hoogste graad van vakbekwaamheid, vervullen een belangrijke ambassadeursrol in de horeca. Zij motiveren medewerkers en leerlingen om zich te ontwikkelen in hun beroep door kennis te delen en vergroten hiermee de beroepstrots. Nederland telt meer dan 230 SVH Meesters verdeeld over vijf disciplines. Elk jaar komen er vijf à zes nieuwe SVH Meesters bij.