SVH Meesterkok Jalhay inspireert koks

26 maart, 2013

SVH Meesterkok Jalhay inspireert koks

SVH Meesterkok en voormalig tweesterrenchef Pascal Jalhay wordt creatief ambassadeur van Gastronomixs, het inspiratie- en kennisplatform voor koks. Onderdeel van de samenwerking is dat Jalhay 4 keer per jaar masterclasses geeft aan gebruikers van Gastronomixs. Het doel hiervan is om samen nieuwe componenten (deelrecepten) te ontwikkelen. Daarnaast selecteert Jalhay iedere maand een gastchef, die aan de hand van 3 bijzondere composities (gerechten) de gebruikers van de website moet inspireren met zijn bijzondere filosofie en technieken. Jalhay wil daarbij kiezen voor niet voor de hand liggende chefs, maar vakmensen met een interessante visie.

Kennis delen is belangrijk in ons vak
Jalhay over de samenwerking: “Ik wordt voor veel initiatieven gevraagd, maar door mijn drukke baan kan ik helaas niet overal op ingaan. Ik ben echter nog steeds erg begaan met het koksvak en Gastronomixs is in mijn ogen de ultieme manier voor chefs om bij te blijven in het vak. Vanuit mijn functie bij Marfo en Creadome heb ik dan ook echt tijd vrijgemaakt in mijn agenda zodat ik mijn ambassadeurschap serieus kan aanpakken. Kennis delen is namelijk ontzettend belangrijk in ons vak. Inspireren en geïnspireerd worden is de essentie en daar staat Gastronomixs voor.”

SVH Meesters
SVH Meesters, in het bezit van de hoogste graad van vakbekwaamheid, vervullen een belangrijke ambassadeursrol in de horeca. Zij motiveren medewerkers en leerlingen om zich te ontwikkelen in hun beroep door kennis te delen en vergroten hiermee de beroepstrots. Nederland telt meer dan 230 SVH Meesters verdeeld over vijf disciplines. Elk jaar komen er vijf à zes nieuwe SVH Meesters bij.