SVH Meesterkok Gerrit Greveling bron van inspiratie

12 december, 2012

SVH Meesterkok Gerrit Greveling bron van inspiratie

Gerrit Grevling heeft het 1e exemplaar van het kookboek ‘Armijn kookt bij Hostellerie Vangaelen’ ontvangen. Hij ontving het boek uit handen van Armijn van Nierop, chefkok van Hostellerie Vangaelen in Heeze.

Tussen 1998 en 2002 werkte Van Nierop in de keuken van Gerrit Greveling bij Chalet Royal* in ’s Hertogenbosch. Een ervaring die hem als mens heeft gevormd en als chef heeft laten groeien tot het niveau waarop hij nu kookt. Armijn van Nierop: “Gerrit heeft iets in mij losgemaakt. Iets ontketend. De passie en beleving voor dit vak heb ik echt van hem overgenomen. Zoals hij was, ben ik nu. Het is niet meer dan logisch dat Greveling het eerste exemplaar in ontvangst nam.”

SVH Meesters als inspiratie
SVH Meesters, in het bezit van de hoogste graad van vakbekwaamheid, vervullen een belangrijke ambassadeursrol in de horeca. In de branche is namelijk nog steeds sprake van een hoge in- en uitstroom en is slechts 30% van de medewerkers geschoold voor een horecaberoep. Meesters zijn de aangewezen professionals om te inspireren en te overtuigen dat vakmanschap loont. Zij motiveren medewerkers en leerlingen om zich te ontwikkelen in hun beroep door kennis te delen en vergroten hiermee de beroepstrots.