SVH lanceert game ‘Aan de slag in de horeca’

23 juni, 2015

SVH lanceert game ‘Aan de slag in de horeca’

Op maandag 22 juni heeft SVH de nieuwe game ‘Aan de slag in de horeca’ gelanceerd. Op Strand Zuid in Amsterdam speelden SVH Meestergastheer Pasquinel Kolk en SVH Meesterschenker Fritz Harig het eerste level. Met deze gratis game wil SVH de vakbekwaamheid in de branche vergroten en zo bijdragen aan de tevredenheid van de gasten en een beter renderende horecabranche.

De game is speciaal ontwikkeld voor horecamedewerkers die hun eigen skills willen of moeten verbeteren. Elke zomer stromen de terrassen weer vol met seizoensmedewerkers, die geen of weinig ervaring in de horeca hebben. Het gaat jaarlijks om zo’n 25.000, vooral jongere medewerkers. Ricardo Eshuis, directeur SVH: “Iedereen kent dat gevoel wel: Je zit op het terras met verbazing te kijken hoe de medewerkers stuntelen met dienbladen, hun eigen producten niet kennen en gasten soms letterlijk over het hoofd zien. Met deze game kunnen deze medewerkers hun horecakennis testen en zien hoe ze hun vakbekwaamheid kunnen vergroten.” Ze kunnen de laagdrempelige game overal spelen, in de pauze op hun werk of thuis op de bank.

Mochten horecamedewerkers constateren dat hun kennis niet op peil is, dan zijn er diverse eenvoudige manieren om hun kennis bij te schaven. Denk aan opleidingen als Basisvaardigheden Horeca, die je bij diverse erkende opleiders in heel Nederland kunt volgen. Ook biedt SVH het boek ‘Aan de slag in de horeca’ aan, waarmee je alles kunt leren wat je nodig hebt om vakkundig in de horeca aan de slag te gaan. Van serveren, warenkennis en hygiëne tot het omgaan en werken met gasten. Eshuis: “Zo’n 75% van de ruim 330.000 medewerkers in de horecabranche is niet geschoold. Ik mag hopen dat dit in de zorg niet zo is. Gemiddeld wordt er nu door ondernemers € 75,- per medewerker uitgegeven aan opleidingen. Dit is een lager bedrag dan de kosten voor een examen Sociale Hygiëne. Met de gratis game kunnen ondernemers hun medewerkers stimuleren om in ieder geval die basiskennis op te doen die noodzakelijk is om te ‘overleven’ op een vol terras.”

Fritz Harig is enthousiast na het spelen van de game. “Dit is een hele goede manier om de jeugd te pakken en interesse te kweken voor het horecavak. Kolk vult aan: “De game is superleuk, er zit veel humor in. Ik denk dat scholen hier ook wat mee kunnen. Ik ga hem zeker ook downloaden op mijn telefoon en heb nu al zin om te battlen tegen Fritz in de minigame!”

Prijzen
De game bestaat uit 10 levels met verschillende situaties, variërend van het correct bedienen van gasten tot het inschenken van de juiste drank in het juiste glas en natuurlijk het herkennen van producten. Wie de tien levels heeft gehaald, kan een mini-game spelen waarin hij het tegen andere spelers opneemt. Aan de hand van snelheid en het onthouden van de juiste bestellingen per gast en per tafel, wordt een ranglijst samengesteld. De spelers met de hoogste scores maken kans op een mooie prijs. Wie begin september in de top 3 staat, bieden wij namelijk aan om een dag mee te lopen met een SVH Meester naar keuze.

De game ‘Aan de slag in de horeca’ is nu gratis te downloaden in de Play Store (Android) onder de naam ‘Aan de slag!’. Op korte termijn is de game ook voor iOS (Apple) gebruikers te downloaden in de App Store.