Soenil Bahadoer geslaagd voor de Meesterproef SVH Meesterkok

23 maart, 2015

Soenil Bahadoer geslaagd voor de Meesterproef SVH Meesterkok

Op 20 maart jl. is Soenil Bahadoer, patron cuisinier van restaurant De Lindehof ** in Nuenen, geslaagd voor de Meesterproef SVH Meesterkok. Daarmee heeft hij de hoogste graad van vakbekwaamheid in de horeca behaald.

Eigen signatuur
De proef werd afgenomen door SVH Meesterkoks Dennis Kuipers (Restaurant Vinkeles * in Amsterdam) en Onno Kokmeijer (Ciel Bleu Restaurant ** in Amsterdam) en in aanwezigheid van Hanneke Westland (Secretaris SVH Meestertitels). De commissie was erg te spreken over de eigen smaken en gerechten van Bahadoer, die een zeer herkenbare eigen signatuur heeft ontwikkeld. Als een van de topstukken werd genoemd het voorgerecht van lamellen van kabeljauw, rendang van spitskool, rammenas, crème van knolselderij en miso, rijstevel en Kingkrab. Ook de lam met aubergine en vadauvan viel erg in de smaak. Het enthousiasme van de chef komt overal in terug, niet alleen op het bord, maar ook in het team. De medewerkers zijn er duidelijk trots op om voor hem in De Lindehof te mogen werken.

Twee Michelinsterren
De van oorsprong Hindoestaanse Soenil Bahadoer was als kind al gefascineerd door koken. Hij genoot er enorm van om met het hele gezin maaltijden te bereiden en stond al jong zelf achter het fornuis. Hij volgde zijn passie en ging naar de kokschool. Daarna werkte hij als leerling-kok bij sterrenrestaurants Du Chateaux, Parkheuvel en Scholteshof in België. In 1995 werd hij mede-eigenaar van restaurant De Lindehof. Bahadoer en zakenpartner Frans Knaapen werkten keihard om het restaurant steeds eigentijdser te maken en de gerechten creatiever, zowel qua smaak als presentatie. In 2004 werden hun inspanningen beloond met een eerste Michelinster en vorig jaar ontving Bahadoer – inmiddels 100% eigenaar – zijn tweede ster. En nu heeft hij een volgende droom kunnen waarmaken: het behalen van de titel SVH Meesterkok.