Restaurant Tribeca** in Heeze heeft SVH Wijnmeester en International ASI Sommelier Roy Pelgrim aangetrokken als maître sommelier. Hij versterkt het team sinds 1 september 2018.
Claudia en Jan Sobecki: ‘Wij zijn enorm trots. Roy zal ons restaurant een frisse boost geven om zo op nog hoger niveau te kunnen presteren en onze gasten weten te verrassen en verwennen. Hij heeft talent in het kweken van talent. Daarom ziet ook onze zwarte brigade enorm uit naar zijn komst.’
Roy Pelgrim werkte 20 jaar bij Cordial* in Oss. Zijn opvolger daar is Adriaan Visser, door Pelgrim zelf opgeleid. Jelle van Gangelen zegt over de transfer: ‘Roy is niet alleen onze maitre-sommelier, maar ook ons boegbeeld. We hebben twintig prachtige jaren samengewerkt. Onder de vleugels van Roy is Adriaan bij ons uitgegroeid tot tot een van de meest talentvolle sommeliers van Nederland. Dit bleek onder meer bij zijn deelname aan de Trophée Henriot voor de “ beste sommelier van Nederland” . Hij behaalde daar als runner up een 2e plaats.’
Over Roy Pelgrim
SVH Wijnmeester (sinds 2002) Roy Pelgrim is een van de tien sommeliers in Nederland met het International Sommelier Certificate op zak. Hij werd twee keer verkozen tot beste sommelier van Nederland en vertegenwoordigde Nederland op het Wereldkampioenschap voor Sommeliers in Chili en Argentinië.
Daarnaast heeft hij het Wset Diploma Course met succes afgerond en is hij tevens in het bezit van de ‘Weinakademiker Award’; een jaarlijks terugkerende prijs voor de best geslaagde Wset Diploma student in de Benelux. Pelgrim werkte voorheen bij restaurant Cordial* in Oss. De sommelier was daar al twintig jaar in dienst. Hij was en is de mentor van tal van wijnspecialisten in de tophoreca.
Roy Pelgrim: ‘Het is zo’n mooi vak. Het gaat niet alleen om prachtige wijnen, maar ook om koffie en thee. Plus duizend andere dingen. Het is een uitdaging om onbekende wijnen te zoeken die perfect passen bij de signatuur van Tribeca, om de gerechten zo nog meer tot hun recht te laten komen. Ik ben enorm verheugd dat ik deel uit mag gaan maken van dit prachtige restaurant en geloof dat we samen een mooie toekomst tegemoet gaan.’