Robin Overdreef geslaagd voor Meesterproef SVH Wijnmeester

26 juni, 2015

Robin Overdreef geslaagd voor Meesterproef SVH Wijnmeester

Op 23 juni jl. is Robin Overdreef, sommelier van Restaurant Joelia in Rotterdam, geslaagd voor de Meesterproef SVH Wijnmeester. Daarmee beschikt het in februari geopende restaurant over een tweede SVH Meestertitel, want chef-kok Mario Ridder is in het bezit van de titel SVH Meesterkok.

Warme en betrokken sommelier
De proef werd afgenomen door SVH Wijnmeesters Nic van Lokven (Restaurant Het Savarijn in Nijmegen) en Roy Pelgrim (Restaurant Cordial * in Oss), in aanwezigheid van Hanneke Westland (Secretaris SVH Meestertitels). De commissie kijkt terug op een schitterende proef waarbij de wijn-spijscombinatie van het ‘Gouden gebak’ (ganzenlever met truffel) met daarbij een 2008 Domaine Coche-Dury, Meursault Les Rougeots, Bourgogne het hoogtepunt van het Meesterlijk diner werd genoemd. “De wijn is groots, het gerecht is groots: alles is in harmonie”, aldus de commissie. Robin werd omschreven als een pure, warme en betrokken sommelier die zijn vak verstaat en zijn enorme kennis graag deelt met zijn brigade en de gasten, zonder ermee te pronken.

Loopbaan
Robin Overdreef werkte tien jaar als Maître-Sommelier in Restaurant Hermitage * in Rijsoord-Ridderkerk en daarna vijf jaar in De Zwethheul ** in Schipluiden. Toen chef-kok Mario Ridder eind vorig jaar met zijn staf de overstap maakte naar Rotterdam, ging Overdreef mee. In februari 2015 opende de deuren van Restaurant Joelia in Hilton Rotterdam. De ontvangst was uitstekend. In de GaultMillau 2015 was het toen nog niet geopende restaurant zelfs de hoogst scorende nieuwkomer met 18 punten. Ook de Lekker 2015 plaatste het nieuwe restaurant Joelia en De Zwethheul meteen al samen op de vijfde plaats.

Zwarte brigade laten schitteren
Bezoeken aan toonaangevende restaurants in Europa en gesprekken met collega-sommeliers motiveerden Overdreef om de lat steeds hoger te leggen. Het behalen van de titel SVH Wijnmeester ziet hij als een logische volgende stap in zijn carrière. Daarbij werd hij mede geïnspireerd door zijn collega en SVH Meesterkok Mario Ridder. “Het is voor mij een uitdaging om de zwarte brigade meer te laten schitteren, net zoals onze collega’s in de keuken”, aldus Overdreef.