Robert Leussink eerste SVH Meestergastheer van 2013

23 april, 2013

Robert Leussink eerste SVH Meestergastheer van 2013

Robert Leussink, operationeel directeur van Landgoed de Salentein in Nijkerk, is geïnaugureerd als SVH Meestergastheer. Hij treedt hiermee in de voetsporen van Xavier Giesen (Bolenius) en Petro Kools (Da Vinci**) die deze titel in respectievelijk 2012 en 2010 hebben behaald. De officiële versierselen werden uitgereikt door SVH Meesterkok Robert Kranenborg.

Vakmanschap
Tijdens de inauguratie benadrukte SVH Meesterkok Robert Kranenborg de prestatie van Leussink: “Vakmanschap geeft het leven kleur. Het zijn de echte vakmensen die zorgen voor een mooi interieur, een bijzondere maaltijd, een verzorgd uiterlijk, en nog zo veel meer. Met het leveren van goede kwaliteit onderscheiden vakmensen zich en kunnen zij doorgroeien naar de top van hun vak. Voor die weg naar de top is meer nodig dan alleen talent. Het vereist doorzettingsvermogen en de wil om te blijven leren en groeien. Pas dan kun je het niveau van excellent vakman bereiken. Jij bent zo’n vakman!”

SVH Meestertitel
Kranenborg ging ook in op het belang van de SVH Meestertitel, de hoogste graad van vakbekwaamheid in de Nederlandse horeca: “De meestertitel stelt vaklieden in staat het belang van kwaliteit en authentieke smaak onder de aandacht te brengen, keer op keer. De meestertitel wordt daarmee een houvast en een voorbeeld. Een voorbeeld dat jonge collega’s een doel geeft het beste uit zichzelf te halen. Maar wat deze personen bindt is de liefde voor hun vak en de wilskracht om te excelleren. Het zijn de boegbeelden voor jonge vakmensen.”

SVH organiseert sinds 1980 Meesterproeven van vijf Meestertitels (Wijnmeester, Meesterkok, Meestergastheer, Meesterschenker en Meesterijsbereider). Namens de horecabranche draagt dit een grote bijdrage aan het imago van het betreffende vak en stimuleert professionals om het beste uit zichzelf te halen. De titels zijn inmiddels een keurmerk geworden, een begrip dat niet meer is weg te denken uit de Nederlandse horeca.

Curriculum Vitae
De staat van dienst van de nieuwe SVH Meestergastheer is indrukwekkend. Diverse leidinggevende functies in toonaangevende bedrijven als restaurant Corona in Den Haag (met Kranenborg als chef), De Kastanjehof in Lage Vuursche, De Wanne in Ootmarsum, Hotel The Dylan in Amsterdam, de Hoefslag in Bosch en Duin en een grote inzet bij de vereniging van Société des Maîtres d’Hôtel om het vakmanschap uit te dragen en kennis te delen met collega’s. Leussink is operationeel directeur bij een unieke horecabedrijf waar bijna alle faciliteiten zijn ondergebracht, landgoed de Salentein.

Meesterproef
Leussink werd tijdens zijn Meesterproef op meer dan honderd onderdelen bedrijfsmatig en proefondervindelijk beoordeeld in restaurant de Salentein. De Meesterproef van Leussink werd afgenomen door Carsten Klint (secretaris Meestertitels bij SVH), en SVH Meestergastheren Eduard van der Toolen (ROC Mondriaan in Den Haag), Maikel Ginsheumer (Restaurant Dimples bij Best Golf in Best) en Said Maher (Het Seminar in Zenderen). Na afloop van de Meesterproef was de commissie meer dan overtuigd van het meesterlijke niveau als gastheer van Leussink.