Restaurant Valuas in Venlo introduceert nieuw menuconcept

29 augustus, 2014

Sterrenrestaurant Valuas in Venlo van SVH Meestergastheer Marcel Eric Swaghoven en SVH Meesterkok Eric Swaghoven heeft een nieuw menuconcept geïntroduceerd: het Valuasmenu, een flexibel menu van drie tot negen gangen, waarvan de gerechten afzonderlijk te bestellen zijn voor € 15,- per gerecht. Hiermee kan de gast zelf zijn menu samenstellen, van een driegangenlunch tot een avondvullend diner. Met dit menu speelt Valuas in op de veranderde gastbehoefte. De broers Eric en Marcel Swaghoven presenteerden hun nieuwe menu tijdens een gastronomische perslunch in hun restaurant aan de Maas. Daarbij waren onder meer voorzitter van Les Patrons Cuisiniers Cees Helder, wijnmakers uit de Champagne en Priorat en de locoburgemeester van Venlo de heer S.H.M. Satijn aanwezig.

Valuasmenu
SVH Meestergastheer en sommelier Marcel Swaghoven: “Met het Valuasmenu kan de gast zelf zijn menu samenstellen, variërend van een driegangenlunch tot een avondvullend diner. Met dit menu spelen we in op de veranderde gastbehoefte. Mensen willen niet altijd meer avondvullend zes gangen eten, maar ook wel eens drie gangen eten en niet te laat thuis zijn ’s avonds. Met het Valuasmenu laten we de klassieke voor- tussen- en hoofdgerechtvorm los en kan de gast die gerechten kiezen die hij het meest aantrekkelijk vindt. Het Valuasmenu voeren we naast de à la carte kaart, waarop signatuurgerechten en Valuasklassiekers staan.”

Veelzijdig Valuas
Valuas is het familiebedrijf van de broers Marcel en Eric Swaghoven. Aan de Maas, net buiten het centrum van Venlo en aan de rand van een natuurgebied biedt Valuas totale gastvrijheid in een viersterrenhotel, een restaurant met een Michelinster en een brasserie met een Michelin Bib Gourmand. Valuas is aangesloten bij Les Patrons Cuisiniers en bij Quality Lodgings Hotels en Restaurants. Beide broers hebben een SVH Meestertitel: Eric Swaghoven is Meesterkok en Marcel is Meestergastheer.
Onder het label ‘Valuaskroket’ worden in de Kroketterie hoogwaardige kroketten en bitterballen voor klanten ontwikkeld. Daarnaast participeert Valuas in het wijnimportbedrijf The Wine Companions, dat is gespecialiseerd in topwijnen en onder meer aan de betere horeca levert. The Wine Companions is exclusief importeur voor Nederland van de veelbekroonde wijnen van Continuum Estate van Tim Mondavi en Joseph Phelps uit Napa Valley, Californië.

De wijnen van Valuas
De wijnkaart van Marcel Swaghoven telt 450 wijnen van over de hele wereld, van traditioneel tot vernieuwend en bevat onder meer wijnen van The Wine Companions. Bijzonder is dat de wijnkaart dertig open wijnen telt die per glas besteld kunnen worden. Valuas beschikt over een inpandige wijnwinkel en organiseert proeverijen en wijnreizen via de ValuasWijnClub. Tijdens de perslunch waren wijnmaker Raül Bobet van Castell d’Encus en Ferrer Bobet uit het Spaanse Priorat aanwezig en Emiel Laeremans van Mailly Grand Cru Champagne. Zij lieten tijdens de lunch een aantal van hun wijnen proeven.