Het team van Restaurant La Rive uit Amsterdam heeft tijdens de eerste dag van de Horecava de felbegeerde Gouden Koksmuts gewonnen. Het team bestond uit Senior Sous Chef Emiel Kwekkeboom, Junior Sous Chef Marco Geurts en Chef de Partie Jules Wiringa. Het culinaire team van La Rive staat onder leiding van SVH Meesterkok Rogér Rassin, Maître tevens SVH Wijnmeester Ronald Opten en Sommelier Ted Bunnik.
Reactie Emiel Kwekkeboom
Volgens Felix Wilbrink, jurylid van de Gouden Koksmuts, slaagde het team van La Rive er goed in om de gehele producten tot een goed eindresultaat te brengen op het bord. Emiel Kwekkeboom had al het gevoel dat het team van La Rive ‘goed gekookt’ had. Het team had zich ‘neutraal voorbereid’ op het koken uit een blackbox. “Je kent de seizoenen, we wisten dat er kalfsvlees in zou zitten. Als je dan je garnituren voorbereidt en ook redelijk neutraal houdt, dan komt het goed. We hebben het simpel gehouden en de smaak centraal gesteld, daarna kwam pas de presentatie.” Kwekkeboom maakte vooraf al een mice-en-place lijst en zorgde voor een duidelijke taakverdeling in het team. “Vervolgens konden we snel na het bekijken van de black box aan de slag en proefden we ten slotte elkaars gerechten door.” Kwekkeboom heeft in het verleden NK Jonge Koks, NK Leerlingen Koks, Prix Taittinger Benelux en de Cas Spijkers Academie-Trofee gewonnen.
De Gouden Koksmuts werd voor de 57e keer uitgereikt en werd georganiseerd door het Gastronomisch Gilde.