Ciel Bleu ** enige restaurant met drie SVH Meesters
Pasquinel Kolk, gastheer van Ciel Bleu Restaurant in Amsterdam, is officieel geïnaugureerd als SVH Meestergastheer. Hij heeft daarmee de hoogste graad van vakbekwaamheid behaald in de Nederlandse horeca. Op zondag 22 februari werden de officiële versierselen aan hem uitgereikt door SVH Meestergastheer Peter Bruins van De Bokkedoorns **, van jongs af al een voorbeeld voor Kolk.
Pasquinel Kolk legde zijn Meesterproef af op 24 november 2014 onder toeziend oog van SVH Meestergastheer Said Maher (Het Seminar in Zenderen), SVH Meestergastheer en SVH Wijnmeester Johan Kragtwijk (Grand Restaurant Karel V in Utrecht) en secretaris SVH Meestertitels Hanneke Westland. Hij werd een dag lang in zijn eigen bedrijf door de commissie beoordeeld op meer dan honderd punten. De commissie roemde zijn oog voor detail, zijn overzicht, wijnkennis en gastheerschap.
Kolk kijkt terug op een spannende en uitdagende dag. “Ik was een beetje zenuwachtig, maar dat was vooral in het begin. Toen de proef eenmaal begonnen was, verdwenen die zenuwen al snel.” Kolk wist al jong dat hij voor de hoogste titel wilde gaan en beschouwt zijn titel als een grote eer. “Ik keek altijd enorm op naar al die meesters tijdens de nationale wedstrijden en was elke keer weer onder de indruk van hoe goed ze waren. Ik hoop dat ik als SVH Meestergastheer mijn passie en kennis ook weer kan overdragen op jonge mensen die hopelijk net zo bevlogen worden in het vak als ik.”
Uniek: drie SVH Meesters
Kolk is sinds 2007 werkzaam bij Ciel Bleu Restaurant, waar hij nauw samenwerkt met SVH Meesterkok Onno Kokmeijer en SVH Wijnmeester Noël Vanwittenbergh. Daarmee is Ciel Bleu het enige restaurant in Nederland waar drie SVH Meesters werkzaam zijn. Dat past bij de ambitie van het tweesterrenrestaurant: de beste zijn en aandacht hebben voor de kleinste details. Hotel Okura Amsterdam, waarin Ciel Bleu gevestigd is, hecht veel waarde aan doorzettingsvermogen en plezier hebben in je werk, om de gast het ultieme gevoel van gastvrijheid en beleving te geven.