Ronnie Brouwer geslaagd voor Meesterproef SVH Wijnmeester

29 november, 2018

Ronnie Brouwer geslaagd voor Meesterproef SVH Wijnmeester

Op 28 november jl. heeft Ronnie Brouwer, Restaurantmanager/Sommelier bij Restaurant De Kromme Dissel* in Heelsum, een succesvolle Meesterproef SVH Wijnmeester afgelegd. Begin 2019 zal Ronnie Brouwer geïnaugureerd worden als 34ste SVH Wijnmeester van Nederland.

Meesterproef
De Meesterproef van Ronnie Brouwer werd afgenomen door SVH Meestergastheer/SVH Wijnmeester Johan Kragtwijk (Grand Restaurant Karel V, Utrecht), SVH Wijnmeester Anjo de Bont-Wissink (De Moerbei*, Warmond) en Secretaris SVH Meestertitels Hanneke Westland. Zij liepen een dag lang mee met Brouwer om zijn Meesterschap in de praktijk te kunnen beoordelen op meer dan 100 punten. Dit deden ze door de lunch, het diner en een masterclass Wijn, verzorgd door Brouwer, bij te wonen en te beoordelen.

Zij kijken terug op een mooie en inspirerende Meesterproef: “Ronnie is een Wijnmeester met een duidelijke visie die in zijn Masterclass met het thema Nederland-Duitsland perfect tot uiting kwam. De keuze voor de verschillende wijnen, de ‘risico’s’ die hij hierin durft te nemen, tonen aan wat een professional en vakman hij is.”

Ervaring
Na jarenlang werkzaam te zijn in de Nederlandse topgastronomie, was Brouwer klaar voor deze Meesterproef en bijbehorende titel. “Trots ben ik op ons vak en de titel SVH Wijnmeester ga ik vooral gebruiken om collega’s te enthousiasmeren voor kwaliteit in gastvrijheid. Na eerder behaalde diploma’s is het prachtig mijn carrière te bekronen met het hoogst haalbare in ons vakgebied: een Meestertitel.”

De commissie was onder de indruk van de combinatie die Brouwer maakte met de Cava ‘Blanca Cusiné, Parés Baltà’ (2011) met de gebakken coquille met gebrande zeebaars, crème van amandelen, venkel, dressing van yuzu en beurre blanc saus.