Nieuwe uitdaging voor SVH Meesterkok Jeroen Robberegt

28 maart, 2013

Nieuwe uitdaging voor SVH Meesterkok Jeroen Robberegt

Jeroen Robberegt vertrekt als chef-kok van het met één Michelinster bekroonde restaurant van grand hotel Karel V in Utrecht. De SVH Meesterkok gaat met ingang van 1 juni aan de slag als executive chef van het Miele Culinary Institute in Vianen.

Na negen jaar in de keuken van Karel V* is het volgens Robberegt een geschikt moment om zijn management- en commerciële achtergronden te gaan gebruiken. ,,De horecamarkt zit op slot en ik verwacht dat dit nog wel drie jaar zo blijft. Toen Miele mij vroeg, ben ik gaan nadenken.” Het is volgens de sterchef een modern bedrijf met ambities. ,,Natuurlijk krijg ik ook commerciële taken, dat vind ik logisch, maar ik blijf ook met de voeten in de klei. Alles echter high end en hightech.”

De SVH Meesterkok treedt bij Miele Inspirience Centre in dienst als executive chef. Over zijn nieuwe functie zegt Robberegt: ,,Je moet het zien alsof ik leiding ga geven aan een hotel zonder hotelkamers. Er komen veel bedrijven over de vloer voor workshops en dergelijke en die willen ook eten en drinken. Daarvoor word ik verantwoordelijk.”

SVH Meesters
SVH Meesters, in het bezit van de hoogste graad van vakbekwaamheid, vervullen een belangrijke ambassadeursrol in de horeca. Zij motiveren medewerkers en leerlingen om zich te ontwikkelen in hun beroep door kennis te delen en vergroten hiermee de beroepstrots. Nederland telt meer dan 230 SVH Meesters verdeeld over vijf disciplines. Elk jaar komen er vijf à zes nieuwe SVH Meesters bij.