Nieuwe naam voor restaurant SVH Meesterkok François Geurds

14 juni, 2013

Nieuwe naam voor restaurant SVH Meesterkok François Geurds

“Het verhaal persoonlijker maken, dat is wat we gaan doen met de nieuwe naam.” François Geurds moest van de rechter Ivy van de gevel halen van zijn restaurant in Rotterdam en presenteerde donderdag 13 juni FG, naar de initialen van de sterchef. “Het restaurant draagt nu de initialen van mijn eigen naam en die kunnen ze dus niet meer van me afpakken.”

Rechten Ivy
De naam Ivy, waarmee Geurds tot donderdagochtend 13 juni actief was in het Lloydkwartier in Rotterdam, is eigendom van het Engelse Caprice Holdings. Het concern bezit de Europese rechten van het merk The Ivy. De rechter besloot in april dat Geurds daarom de naam van zijn restaurant moest wijzigen. Hoewel Geurds heeft gekozen voor een nieuwe naam, is wel een hoger beroepszaak aangespannen. “Die loopt nog, maar vanwege het vonnis was een snelle naamswijziging vereist. De kwestie is vanaf nu wat mij betreft bijzaak, we gaan verder met waar we goed in zijn: gasten verwennen.”

Terug naar de basis
“Het bedenken van een naam is het moeilijkste als je begint met je eigen restaurant”, aldus Geurds, die destijds koos voor Ivy als hommage aan zijn moeder. “Als je wordt gedwongen deze te wijzigen, dan ga je terug naar de basis. Het verhaal meer persoonlijk maken en dat is wat we gaan doen met de nieuwe naam.” Geurds wil vanaf vandaag weer vooruitkijken. “We hebben een geweldige tijd gehad met Ivy en gaan nu voor een geweldige tijd met de nieuwe naam. Mijn moeder vindt het mooi en voor mij betekent het dat het nu echt mijn eigen winkeltje is. Dat moeten we gaan doorvoeren.”