Michel Hanssen schrijft tweede boek: Spice Wise Too

30 maart, 2017

Michel Hanssen schrijft tweede boek: Spice Wise Too

Na het succesvolle eerste boek Spice Wise heeft SVH Meesterkok Michel Hanssen een tweede boek geschreven over gezond en lekker koken voor iedereen die minder zout wil of moet eten: Spice Wise Too.

Bij de heerlijke vlees-, vis- en vegetarische gerechten staan de kruidenmengsels centraal, waardoor de toevoeging van zout overbodig is. Michel Hanssen gaat op een culinaire wereldreis langs de spicy hotspots zoals India, Zuid Afrika en USA. Hij laat zien hoe je gemakkelijk zelf de meest spectaculaire smaken kunt maken voor dagelijkse gerechten, feestelijke gelegenheden, op de barbecue of kamadogrill en voor slow cooking. Tevens geeft hij zijn favoriete top 10 kruidenmixen en daagt de lezer uit creativiteit te gebruiken en volop te experimenteren. Want de combinaties zijn eindeloos.

Lekker eten zonder zout
Spice Wise Too is de langverwachte opvolger van de bestseller Spice Wise, een boek dat Nederland leerde lekker te eten zonder zout. Michel Hanssen ging op zoek naar smaakvolle gerechten zonder zout nadat hij na een hartinfarct zelf geen maaltijden met toegevoegd zout meer mocht eten.

Nederlanders eten gemiddeld ongezond veel zout. Al een tijd was er veel vraag naar meer kruiden- en specerijenmixen zonder zout, omdat het bewustzijn rondom zout in deze tijd van voedselhypes enorm is toegenomen. Als er één manier is om de maaltijden gezonder te maken, is dit het beperken van zoutinname. Daarnaast heeft Michel Hanssen in zijn receptuur bewust minder suiker gebruikt. Hij geeft overheerlijke recepten voor soepen, sauzen, dressings, hapjes, voor- en hoofdgerechten met deze mengsels als smaakmakers. Ook bevat het boek een schat aan achtergrondinformatie én adviezen over het wennen aan en het volhouden van een levensstijl met dagelijkse maaltijden zonder toegevoegd zout.

Spice Wise Too is full color en voorzien van sfeervolle fotografie van Bart Nijs. U kunt het boek bestellen op www.spicewise.nu.