Willem-Pieter van Dreumel
Actief in de horeca
Biografie
Van jongs af aan had Willem-Pieter van Dreumel een missie: hij wilde kok worden én bij de besten horen. Hij doorliep de Vakschool Wageningen en de hotelschool Tilburg. Tijdens zijn stage bij restaurant Corona werkte hij meteen op hoog niveau onder leiding van SVH Meesterkok Robert Kranenborg, een groot voorbeeld voor Willem-Pieter. Na de militaire dienst werkte Willem-Pieter bij de beste zaken van Nederland, onder meer Vreugd en Rust van SVH Meesterkok Henk Savelberg, de Zwetheul van SVH Meesterkok Erik van Loo en Parkheuvel, met in het begin SVH Meesterkok Cees Helder. Willem-Pieter deed verder ervaring op bij topzaken in België, Spanje en de VS.
Koninklijk Huis
Bij Parkheuvel haalde Willem-Pieter in 2009 de SVH Meestertitel. Na Parkheuvel was hij nog chef-kok van enkele toonaangevende zaken, totdat hij in 2017 executive chef van het Koninklijk Huis werd. “Dat de Meestertitel op mijn cv staat, heeft meegeholpen dat ik deze functie bij het Koninklijk Huis kreeg”.
Altijd een voorbeeld zijn
Koken is voor Willem-Pieter zoveel meer dan voedsel bereiden of een mooi recept realiseren. “Het is ook belangrijk dat mensen genieten, een fijne ervaring opdoen en daardoor een goed gevoel krijgen. Kennis opdoen tijdens een reis of vakbijeenkomst geeft mij een prikkel om mijn vaardigheden nog verder uit te diepen. Zodat ik het kan toepassen in de praktijk en anderen ermee kan inspireren. Ambitieuze koks raad ik aan om zich alle ambachten van het koksvak eigen te maken. Als Meesterkok ben ik me ervan bewust dat ik altijd een voorbeeld moet zijn. Al snij ik een sjalotje. Maar ook hoe ik met mensen omga en met wat ik zeg.”
“Koken is zoveel meer dan voedsel bereiden of een mooi recept realiseren”
“Koken is zoveel meer dan voedsel bereiden of een mooi recept realiseren”
Behaalde titels
SVH Meesterkok
(2009)
Bedrijf
Den Haag
Zuid-Holland
Nederland