Dat zijn carrière in de gastvrijheid zou worden, was al vroeg bekend. Tijdens de middelbare hotelschool liep hij verschillende stages bij verschillende sterrenrestaurants in de bediening. In 2004 en 2005 behaalde Willem-Jan Klomp de titel Nederlands Kampioen Gastvrijheid, en daarop volgend wijn/spijs specialist en Gastronoom/Sommelier. In die tijd was hij werkzaam bij Restaurant ‘De Karpendonkse Hoeve’ in Eindhoven.
Klomp vervolgde hierna zijn carrière bij onder andere Restaurant ‘Chalet Royal’ in Den Bosch, Restaurant ‘Het Huys van Voskens’ in Tilburg en Restaurant ‘De Zwaan’ in Etten-Leur, en klom in die jaren op van medewerker bediening, tot bedrijfsleider en Maître/Sommelier. Vanaf 2017 werkte hij als Maître / Sommelier bij Restaurant Noble* in Den Bosch, waar hij ook de Meesterproef SVH Meestergastheer aflegde.
Voor Klomp was het behalen van de Meestertitel een mooie volgende stap in zijn carrière; ‘’In de vele jaren van mijn horecacarrière, heb ik het voorrecht gehad om samen te werken met SVH Meesterkoks en SVH Meestergastheren en van hen te hebben mogen leren. Deze Meesters hebben mij geïnspireerd om het beste in mijzelf naar boven te halen als gastheer en later ook als leermeester. De gasten centraal zetten, dat is het aller belangrijkste.’’
Willem-Jan Klomp overleed onverwachts op 3 december 2019.