Fifteen van Jamie Oliver: een bijzonder project
Na zijn middelbare school besloot SVH Meestergastheer Wil Kauffman om zijn toekomst in de horeca te zoeken. Hij werkte jaren op het Kaageiland en begon in 1982 zijn eigen specialiteitenrestaurant in Lisse. Al die tijd deed hij cursussen en trainingen. Uiteindelijk nam hij zelf examens af voor SVH, terwijl zijn zaak fungeerde als leerbedrijf dat veel leerlingen opleidde. “In 1991 begon ik met het leertraject voor SVH Meestergastheer, samen met mijn vrouw Liesbeth Kauffman. Ik wilde jonge mensen, die in de horeca gaan werken, inspireren om zichzelf verder te ontwikkelen.”
In 1995 verkocht Wil Kauffman het restaurant en ging hij het onderwijs in, aanvankelijk bij SVH en later bij het ROC van Amsterdam. Hij leidde volwassenen op tot kok of manager. Een bijzonder project was Fifteen van Jamie Oliver. Ook werkte hij als trainer om het gastvrijheidsgevoel over te brengen op mensen die werken in zorginstellingen en ziekenhuizen. Sinds 2012 is hij docent wijnleer, gastronomie, ondernemingsvaardigheden en daarnaast leermeester voor de twee Sterklassen van aankomende sterrenkoks en leerlingen van de opleiding Gespecialiseerd Kok niveau 4. Inmiddels is Wil Kauffman met pensioen.