Walter Goemans
Actief in de horeca
Biografie
Walter Goemans is opgeleid als banketbakker en werkte vijf jaar in verschillende banketbakkerijen. In zijn banketbakkersopleiding had het onderdeel ijs al gezeten; er zijn aardig wat raakvlakken tussen het banketbakkersvak en het ijsvak. Walter merkte pas goed hoe leuk hij ijs vond toen hij een zomer een vriend bijstond in zijn ijssalon. Via via hoorde hij dat een ijssalon te koop was in Heemskerk. Samen met een compagnon werd hij de nieuwe eigenaar. Vanzelfsprekend wilde hij zich toen meer verdiepen in het ijsvak en ook in het ondernemerschap.
Altijd met zijn vak bezig
Walter volgde cursussen en van het een kwam het ander. Na een cursus in België bij Ter Groene Poorte wilde hij zich verder bekwamen in het ijsbereidersvak. Toentertijd leidde dat natuurlijk tot de uitdaging om het traject tot meestertitel in te gaan. Hij haalde de titel in 1995. Een jaar later opende hij Goemans IJscafé in Zaandam, sindsdien een begrip in deze stad. Walter werd lid van het Gilde van Meesterijsbereiders, examinator en was een periode voorzitter van de commissie Meesterproef.
Het is topsport
“Om SVH Meesterijsbereider te worden moet je veel trainen en inzet tonen, het is topsport. En als je de titel hebt, dan moet je doorgaan om steeds nieuwe kennis op te doen. Daarom is het heel belangrijk dat je lol in je werk hebt. Dat heb ik. Mijn werk is ambachtelijk en afwisselend. Het is 7 maanden keihard werken en 5 maanden keihard vrij zijn, op de oliebollen in december na. Ik zou nooit een reguliere baan willen.”
“Om SVH Meesterijsbereider te worden moet je veel trainen”
“Om SVH Meesterijsbereider te worden moet je veel trainen”
Behaalde titels
SVH Meesterijsbereider
(1995)