Thuisgekomen op een prachtplek aan het water
Toine Smulders begon ooit als bordenwasser, waarna hij ervaring en kennis opdeed in uiteenlopende keukens. Achttien jaar zwaaide hij als patron de scepter op de Beukenhorst in Winterswijk en daarna begon hij zijn restaurant Villa Copera. Smulders ontving een koninklijke onderscheiding en was zeer actief in het circuit van kookwedstrijden. Hij won verscheidene nationale en internationale titels. Zo werd hij wereldkampioen koken in Dubai, een wedstrijd van de Global Chefs Challenge Dubai, onderdeel van de World Association of Chefs Societies (WACS).
In november 2015 besloot hij de deuren van zijn restaurant Villa Copera in Tolkamer te sluiten. “Mijn passie is koken voor mensen en dat wil ik in de nabije toekomst weer op een geïnspireerde manier kunnen doen. Dat lukt nu steeds minder en dan kun je maar beter eerlijk en duidelijk zijn. Ik weet zeker dat de kok in mij op den duur weer een gelegenheid zoekt waar ik gasten kan blij maken met kookkunst. Mijn passie voor koken blijft”, aldus Smulders.