Stan Kerckhoffs
Actief in de horeca
Biografie
Na de mavo wist Stan Kerckhoffs niet wat hij wilde worden. Zijn vader wist het wel. Die ‘schopte’ hem naar de middelbare hotelschool om gastheer te worden. Stan was meteen op zijn plek. Nog altijd spart hij regelmatig met de toenmalige docent praktijkles, Dhr. Steinbusch van deze opleiding die belangrijk voor zijn carrière is geweest. Als een van de weinigen mocht Stan stage lopen bij restaurant Juliana in Valkenburg, toen bekroond met twee Michelinsterren en het instituut voor velen. Daar zag hij waar hij naartoe wilde groeien: Maître worden bij een restaurant met een Michelinster. Hij werkte na zijn opleiding bij restaurant la Ville en ’t Pakhoes in Maastricht. Tot hij in 2003 de overstap maakte naar restaurant Latour van Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk, welk in 2005 bekroond werd met een Michelinster.
SVH Meester op de bucketlist
Stan behaalde zijn doel bij Latour: maître-sommelier zijn bij een sterrenzaak. Maar hij was nog niet klaar. Er pronkte nog iets op zijn bucketlist: de SVH Meestertitel. “De titel is een mooie erkenning. De rode draad door mijn loopbaan is het opleiden van jonge, ambitieuze mensen. Door de Meestertitel ben ik extra gemotiveerd deze jonge mensen te inspireren om door te groeien in de gastronomie. Het gaat tenslotte om de toekomst van ons prachtige vak. Soms zitten er talenten tussen met wie ik al over hun SVH Meestertitel praat.”
Mooiste compliment
Gasten staan voor Stan op nummer 1. Maar eigenlijk staat zijn team ook op nummer 1. “Teamsfeer is heel belangrijk. Als er een goede teamsfeer is, voelen de gasten dat. Het mooiste compliment dat ik kan krijgen van gasten is ‘wat heeft u een leuk, enthousiast team’.”
“Door de Meestertitel ben ik extra gemotiveerd jonge mensen te inspireren om door te groeien”
“Door de Meestertitel ben ik extra gemotiveerd jonge mensen te inspireren om door te groeien”
Behaalde titels
SVH Meestergastheer
(2015)
Bedrijf
Noordwijk
Zuid-Holland
Nederland
Vermeldingen
Michelinster(ren)
1 MichelinsterLekker 500
#57Gault & Millau
16 punten