De beste van alle FLO-brasseries
Wie in het centrum van Amsterdam bij Rudolf Bos binnenstapt, voelt zich meteen in een puur-Franse brasserie in hartje Parijs. Van alle FLO’s (en ze zitten over de hele wereld) is de Amsterdamse vestiging, waar Bos de scepter zwaaide tot begin 2020, uitgeroepen tot het beste restaurant binnen deze keten. In zijn kookboek L’Esprit Brasserie geeft de SVH Meesterkok sinds 1991 een flink aantal van zijn geheimen prijs.
Bos zwaait sinds eind februari 2020 de scepter over de keuken van Café Américain. Hij verwerkte zijn kennis en ervaring in een serie klassieke gerechten met een moderne twist. Door veertien jaar als chef-kok verbonden te zijn geweest aan Brasserie FLO Amsterdam is zijn liefde voor de klassieke Franse keuken duidelijk terug te zien in zijn menu.
Rudolf over zijn nieuwe aanstelling: “Café Americain is een icoon van Amsterdam en ik vind het geweldig om er te koken. In mijn menu combineer ik gerechten die ik in de loop der jaren heb geperfectioneerd met nieuwe, smaakvolle ideeën. Klassiekers met een twist, zoals gasten van mij gewend zijn!”
Sinds september 2021 is Rudolf Bos werkzaam bij Villa Beukenhof in Oegstgeest.