Ronnie Brouwer
Actief in de horeca
Biografie
Ronnie Brouwer is meer dan 20 jaar werkzaam in de horecabranche, waarvan bijna 15 jaar in de Nederlandse topgastronomie. Van jongs af aan wist hij dat hij dit ambacht wilde uitoefenen. En dat is niet gek, want Brouwer is geboren en opgegroeid in het familiehotel Hotel de Klok op Ameland. Daar kreeg hij veel bijgebracht van zijn opa. Vooral het lezen van en de omgang met gasten is er vroeg met de paplepel ingegoten.
Op vroege leeftijd stond Ronnie zijn gasten al te woord in slijterijen, cafés en barren. Ook startte hij zijn carrière met een opleiding tot gastheer. Brouwer specialiseerde zich na zijn studie in wijn, en volgde daaropvolgend dan ook de opleiding tot Vinoloog. Hij vervolgde zijn carrière als sommelier en werkte onder andere bij Restaurant Hotel Merlet in Schoorl, Hotel De Echoput in Hoog Soeren en startte in 2006 bij De Librije in Zwolle. Sinds 2011 is Ronnie werkzaam als restaurantmanager/sommelier bij De Kromme Dissel in Heelsum. Daar is hij verantwoordelijk voor het serviceteam en het wijnbeleid. In 2017 is Brouwer tevens verkozen tot Sommelier van het Jaar.
“Na jarenlang werkzaam te zijn in de Nederlandse topgastronomie, lijkt het mij prachtig mijn carrière te bekronen met het hoogst haalbare in ons vakgebied: een Meestertitel. Trots ben ik op ons vak en de titel SVH Wijnmeester zou ik vooral willen gebruiken om collega’s te enthousiasmeren voor kwaliteit in gastvrijheid,” aldus Ronnie.
Kwaliteit in gastvrijheid"
Kwaliteit in gastvrijheid"

Behaalde titels
SVH Wijnmeester
(2019)
Meer relevante informatie
Bedrijf
Heelsum
Gelderland
6866DS
Netherlands
Vermeldingen
Michelinster(ren)
1 MichelinsterLekker 500
#53Gault & Millau
15,5 punten