Ron Blaauw
Actief in de horeca
Biografie
Meteen na zijn middelbare school ging Ron Blaauw als leerling aan de slag in de keuken van restaurant De Kersentuin. Nadat hij de nodige ervaring bij dit befaamde sterrenrestaurant had opgedaan en later ook bij Aujourd’Hui, stapte hij over naar ’t Jagershuis. Daar werd hij chef-kok en later ook directeur. Onder eigen naam opende hij een restaurant in Ouderkerk aan de Amstel dat in 2004 een Michelinster in de wacht sleepte en twee jaar later al mocht prijken met twee sterren. Die nam Ron mee toen hij in 2011 naar Amsterdam verhuisde en daar restaurant Ron Blaauw Amsterdam opende.
Geen opgedirkte toestanden
Ron is wars van loze pretenties. “Uit eten gaan moet een feestje zijn”, zegt hij. Voor hem staat culinair genieten voorop, maar dan wel in een ontspannen ambiance. Geen opgedirkte toestanden dus. Begin april 2013 ging hij terug naar de basis, naar eerlijke en herkenbare smaken, ongecompliceerde gerechtjes. De ommezwaai betekende dat restaurant Ron Blaauw ophield te bestaan. Op hetzelfde adres ging Ron verder met het nieuwe concept Ron Gastrobar.
Probeer alles eruit te halen
Als ‘vakidioot’ wilde Ron de SVH Meestertitel halen. “Naast de Michelinsterren is dit het hoogst haalbare in ons vak. De titel voelt bijna als een academische graad. Ik ben er trots op. Overal word je aangekondigd als SVH Meesterkok. Ik probeer het altijd te noemen in interviews. Zeker ook als ik inspiratiesessies aan jongeren geef. Probeer alles eruit te halen en wees niet lui, geef ik ze dan mee. Maar volg vooral je hart.”
“De titel voelt bijna als een academische graad”
“De titel voelt bijna als een academische graad”
Behaalde titels
SVH Meesterkok
(2010)
Bedrijf
Amsterdam
Noord-Holland
Nederland
Amstelveen
Noord-Holland
Nederland
Amsterdam
Noord-Holland
Nederland
Laren
Noord-Holland
Nederland
Vermeldingen
Michelinster(ren)
1 Michelinster (Ron Gastrobar)Gault & Millau
15 punten (Ron Gastrobar)