Robin Overdreef
Actief in de horeca
Biografie
Het was een docent die Robin Overdreef op de Vakschool in Wageningen tipte om het extra vak over wijn te volgen. Geniaal van die docent, vindt Robin, want wat ging er een wereld voor hem open. De wondere wereld van wijn, zoals hij het zelf noemt. Hierin wilde hij zich verdiepen en dat doet hij nog steeds. Door te lezen, experimenteren, te sparren met andere sommeliers en door deel te nemen aan het Nederlandse Kampioenschap Sommelier.
Carte blanche
Om het certificaat sommelier te halen, vertrok Robin na de Vakschool Wageningen naar de Vakschool in het Duitse Heidelberg. Met het behaalde certificaat op zak, kwam hij terug naar Nederland om in verschillende zaken in de topgastronomie te werken. Zo werkte hij tien jaar als maître-sommelier in Restaurant Hermitage* in Rijsoord-Ridderkerk en daarna ook bijna 10 jaar in De Zwethheul** in Schipluiden. Onder leiding van SVH Meesterkok Mario Ridder kreeg Robin bij De Zwethheul carte blanche. In sneltreinvaart ontwikkelde Robin zich verder. Na jaren van ervaring opdoen was hij zo thuis in zijn vakgebied, dat het tijd was voor de titel SVH Wijnmeester.
Nieuwe aanwas
Robin voelt door de SVH Meestertitel nog sterker de verantwoordelijkheid om jongeren enthousiast te maken voor wijn-spijscombinaties en het vak van sommelier. “Het is een hele kluif om te zorgen voor nieuwe aanwas. Ik wil ervoor waken dat ons vak in de vergetelheid raakt. Vier dagen per week draai ik op de werkvloer mee. Ik neem mijn rol als leermeester erg serieus. Gelukkig komen er nog pareltjes binnen die ik inspireer en hoop te behouden voor ons vak.”
“Ik wil ervoor waken dat ons vak in de vergetelheid raakt”
“Ik wil ervoor waken dat ons vak in de vergetelheid raakt”
Behaalde titels
SVH Wijnmeester
(2017)
Bedrijf
Doetinchem
Gelderland
Nederland
Vermeldingen
Michelinster(ren)
1 Groene Michelinster voor Restaurant Lokaal (onderdeel van HIM+)