Robert Leussink
Actief in de horeca
Biografie
Als 16-jarige maakte Robert Leussink mee dat het restaurant van zijn bijbaan een Michelinster kreeg. Toen wist hij het: op dit niveau wilde hij blijven werken. Alleen in de eredivisie. Zijn volgende doel werd om op zijn 25e maître te zijn bij een sterrenzaak. Dat speelde hij klaar bij restaurant Corona onder leiding van SVH Meesterkok Robert Kranenborg. Daarna koos hij ervoor (management)ervaring op te doen bij een heel groot vijfsterrenhotel. Zo legde hij zichzelf een leerproces op om steeds beter te worden. Hij werkte onder meer bij De Kastanjehof, De Echoput en De Hoefslag, totdat hij bij Landgoed De Salentein operationeel manager en maître werd.
Acht tafelbereidingen
Robert keek tegen Meesters op die hij tegenkwam als hij examinator op scholen was of jurylid bij wedstrijden. Ook ontmoette hij ze bij de club van maîtres van de Alliance-restaurants. Dit allerhoogste niveau wilde hij ook bereiken. Bij Landgoed de Salentein kreeg hij tijd en rust om zich voor te bereiden op de SVH Meesterproef. “Sinds ik de titel heb, schreeuw ik het bij wijze van spreken van de daken. Voor jonge mensen wil ik een voorbeeld zijn. Ik begeleid en motiveer ze bij de acht tafelbereidingen die ik heb opgesteld. Ik leer ze klassieke vaktechnieken.”
Titel van de daken schreeuwen
Als gastheren en -vrouwen in spe solliciteren bij De Salentein, vertelt personeelszaken dat een SVH Meestergastheer ze begeleidt. “Leerlingen hebben de keuze uit heel veel leerbedrijven. Salentein kan zich daarbij onderscheiden doordat ze bij ons leren van een SVH Meester. Ik wil ervoor zorgen dat jongeren weten hoe het hoort. Dat ze het ambacht en de etiquetteregels niet vergeten.”
“Ik wil niet dat jongeren het ambacht en de etiquetteregels vergeten”
“Ik wil niet dat jongeren het ambacht en de etiquetteregels vergeten”
Behaalde titels
SVH Meestergastheer
(2013)
Bedrijf
Nijkerk
Gelderland
Nederland
Vermeldingen
Gault & Millau
13 punten