Robert Kranenborg
Adviseur of trainer horeca
Biografie
Robert Kranenborg kreeg de basis van het ambacht mee in hotel-restaurant Het Posthuis van zijn ouders bij ‘t Loo. Zijn vader was er kok en bleek een goede leermeester. Daarna leerde Robert het vak verder in de praktijk bij toonaangevende zaken. Op z’n 22e vertrok hij naar Frankrijk om bij L’Oustau de Baumanière aan de slag te gaan. Deze driesterrenzaak was z’n tijd ver vooruit: begin jaren 70 had het al een eigen groententuin, schapen en varkens en was het grotendeels zelfvoorzienend. “Daar is mijn obsessie ontstaan voor de allerbeste kwaliteit.”
Toeleggen op Nederlandse gast
Robert voer daarna een jaar op de Holland-Amerika Lijn en werkte bij sterrenzaken in Parijs. In 1977 keerde hij terug naar Nederland om bij De Echoput onder de bezielende leiding van nestor en groot wijnkenner Jaap Klosse aan de slag te gaan. Maar door heimwee naar de Franse (eet)cultuur koos hij na 2 jaar voor sterrenzaak La Cravache D’Or in Brussel. In 1987 kwam Robert definitief terug naar Nederland en legde hij zich toe op de Nederlandse gast. Hij was chef-kok bij Hotel Corona, Amstel Hotel, Vossius en Le Cirque, alle met minstens één Michelinster. Ook was hij jurylid bij tv-programma’s als TopChef en MasterChef. Robert zet zijn expertise nu in als consultant en culinair adviseur.
Doe breed ervaring op!
In 1994 haalde Robert zijn titel SVH Meesterkok. “Het is een erkenning van je professionele status, een kwaliteitsgarantie. Ik draag mijn titel uit door mijn kennis te delen en mensen te inspireren. Ambitieuze koks adviseer ik de verscheidenheid van bedrijven op te zoeken. Als je bij een zaak niet meer verder kunt leren, stap dan over naar een andere zaak. Doe breed ervaring op, want alleen zo groei je door!”
“De titel is een erkenning van je professionele status, een kwaliteitsgarantie”
“De titel is een erkenning van je professionele status, een kwaliteitsgarantie”

Behaalde titels
SVH Meesterkok
(1994)
Bedrijf
Amsterdam
Noord-Holland
Nederland