Robert Kranenborg
Adviseur of trainer horeca
Biografie
Een leven lang met sterren
Kranenborg kwam in aanraking met haute cuisine bij De Witte in Amersfoort, dat toen kon bogen op één ster. Daarna ging hij werken bij verschillende sterrenrestaurants in Frankrijk. Even terug in Nederland werd hij Chef de cuisine bij restaurant de Echoput bij Jaap Klosse (een Michelinster), waarna hij aan de slag ging als Executive Chef bij La Cravache d’Or in Brussel (twee Michelinsterren). Later volgden Corona in Den Haag (één Michelinster) en InterContinental Amstel Amsterdam in restaurant La Rive (twee Michelinsterren).
Later zette hij in Amsterdam restaurant Vossius (één Michelinster) op en was hij betrokken als Executive Chef bij het theaterrestaurant Le Cirque van Joop van den Ende in Scheveningen (één Michelinster). Sinds 2007 is hij actief als zelfstandig Consultant en adviseur bij Au Fond B.V. Ook treedt hij op als televisiekok (meer dan 450 afleveringen) op RTL (Over de kook, Topchef en MasterChef), NET 5 (Kitchen impossible) en sinds 2015 in De Wereld Draait Door, waar hij bijzondere gerechten uit de geschiedenis van de gastronomie bereidt. Bovendien is Kranenborg Founder en mede-eigenaar bij drie ThrillGrill burger restaurants en Le Big Fish in de Foodhallen in Amsterdam West.
Zijn eerste kookboek had de titel Spelen met vuur (1991). Eind 2011 verscheen het eerste deel van een thematisch vierluik over hem: De keuken van Kranenborg, uitgegeven door Carrera Culinair en geschreven door Pieter J. Bogaers. De boeken (eerder een culinaire biografie met recepten dan kookboeken) volgen de seizoenen en combineren recepturen, algemene wetenswaardigheden en Kranenborgs loopbaan en visie. Daarna volgden Herfst & Winter, DWDD en kookt met Kranenborg, een bijzondere manier van Cuisson geven.
"Kranenborgs loopbaan en visie in vier delen"
"Kranenborgs loopbaan en visie in vier delen"
Behaalde titels
SVH Meesterkok
(1994)
Bedrijf
Amsterdam
Noord-Holland
Nederland