Robert Bakker
Gepensioneerd
Biografie
In de banketbakkerij van zijn ouders werd het ambachtelijk bereiden van producten Robert Bakker met de paplepel ingegoten. Van kleins af aan hielp hij mee in de bakkerij. Wachtend op de oproep voor de militaire dienstplicht deed hij in een jaar de bakkersvakschool. Toen hij hoorde dat hij buitengewoon dienstplichtig was, dacht hij, wat nu? Toevallig vertrok op dat moment de huurder van de kleine ijssalon dat in hetzelfde pand zat als de bakkerswinkel. Ik ga er zelf in, besloot hij. En Robert ging aan de voorkant ijs verkopen. Eerst fabrieksijs, maar algauw ontdekte hij het zelf ijsbereiden. “Ik vond het onwijs leuk, leuker dan op de achtergrond werken in de bakkerij.”
Groep jonge vakbroeders
Robert wilde meer kennis opdoen over zijn product en volgde aan het IJscentrum de benodigde cursussen. Meteen hoorde hij daar al over de SVH Meestertitel. Hij had het geluk dat hij tijdens de cursussen onderdeel werd van een groep jonge vakbroeders die elkaar inspireerde om de titel te halen. In 1995 volbracht Robert zijn Meesterproef.
Elke dag in de zaak
In 2023 verkocht Robert zijn IJssalon Picobello in Schagen. “Ik heb nooit gastlessen kunnen geven, omdat ik altijd in de zaak moest zijn, elke dag van maart tot en met oktober. Ik heb wel geëxamineerd. Aan de contacten met de mede-Meesters heb ik al die tijd veel gehad. Ik zit nog steeds in de club van SVH Meesterijsbereiders en zo blijf ik bij het ijsvak betrokken.”
“Aan de contacten met de mede-Meesters heb ik altijd veel gehad”
“Aan de contacten met de mede-Meesters heb ik altijd veel gehad”
Behaalde titels
SVH Meesterijsbereider
(1995)