Riny van den Oord
Niet actief in de horeca
Biografie
De cuisinier als ambtenaar van de burgerlijke stand
Eigenlijk is een cuisinier een soort ambtenaar van de burgerlijke stand. In de ogen van SVH Meesterkok Riny van den Oord doet hij niet anders dan een huwelijk tot stand brengen tussen verschillende ingrediënten die niet per se gelijkgestemd hoeven te zijn, maar die wel altijd elkaars gezelschap moeten kunnen verdragen. Hoe groter de harmonie, hoe gelukkiger het huwelijk, hoe mooier het gerecht.
Op 27 jarige leeftijd behaalt Riny de titel SVH Meesterkok, toen de jongste SVH Meesterkok van Nederland. Riny van den Oord leerde het vak bij Cas Spijkers. Behalve met de bereiding van sterrengerechten deed hij daar ervaring op met het gebruik van professionele keukenapparatuur. Zo kan hij net zo gemakkelijk overweg met het klassieke AGA-fornuis als met de modernste combi-stoomovens. Die uitgebreide kennis van keukens en kooktechnieken komt goed van pas bij de demonstraties die hij al meer dan vijftien jaar verzorgt voor Tinello Keuken & Interieur in Kaatsheuvel. Daar dient hij de klanten van advies over het soort keuken dat het beste bij hen past. Ook is hij werkzaam als culinair adviseur. Zijn adagium is nog altijd: “De kunst van het koken is die harmonie op een zo eenvoudig mogelijke manier tot stand brengen. Het gaat om subtiele toevoegingen, met het grootste respect voor de producten zelf. Eenvoud siert uw keuken beslist.”
"Subtiele toevoegingen met respect voor de producten zelf."
"Subtiele toevoegingen met respect voor de producten zelf."
Behaalde titels
SVH Meesterkok
(1991)