In tien jaar tijd uit jasje gegroeid
Na omzwervingen via Noordwijk, Brussel, Parijs en Mulhouse kwam Remco Dekker terug in Nederland als chef-patissier bij het Amstel Hotel in Amsterdam en restaurant De Swaen in Oisterwijk. Daarna was hij voor een korte periode in Italië om neer te strijken in Breda. Met zijn vrouw startte hij in1999 vanuit het niets, maar gesteund door alle opgedane ervaringen, de patisserie-chocolaterie-glacerie Maré. In Breda groeide de zaak in tien jaar tijd uit zijn jasje; in Ulvenhout vond Dekker uiteindelijk meer ruimte. Na 18 jaar in Breda gevestigd te zijn geweest, is het bedrijf vervolgens geopend in Sluis onder de nieuwe naam: Le Rêve Patisserie & Chocolaterie. In september 2018 stapte Remco over naar Tummers Patisserie Passionelle, als Patissier en Chocolatier.
Kwaliteit staat bij Remco Dekker voorop. Al zijn producten maakt hij op ambachtelijke wijze van zuivere grondstoffen: halffabrikaten komen er bij hem niet in. “Alleen het beste is goed genoeg”, vindt hij. Hij is een van de oprichters van het Nederlands Patisserie Team.
Sinds september 2022 is Remco werkzaam als Chef Patissier bij zijn eigen bedrijf Atelier Maré.