Veertig jaar kennis overgedragen op nieuwe generaties
Peter Wolfsen volgde de lerarenopleiding banketbakker en de tweedegraadsopleiding Consumptieve Technieken, haalde de akte Algemene Handvaardigheid en deed daarbovenop een cursus natuur- en scheikunde. Daarna specialiseerde hij zich op het terrein van ijsopleiding, chocolade/bonbons en suikersierkunst. De opgedane kennis en ervaring droeg hij veertig jaar lang over op nieuwe generaties die de opleiding Patisserie en ijsbereiding volgden.
“Voor het SVH Onderwijscentrum heb ik voor de cursussen IJsspecialist en SVH MeesterIJsbereider de lesstof praktijk en theorie samengesteld”, zegt Peter Wolfsen. In het examencentrum in Zoetermeer gaf hij met veel plezier de ijscursussen. Zelf heeft hij als eerste het examen voor het Meesterschap afgelegd. “Van een docent wordt verwacht dat hij zijn enthousiasme voor het vak op zijn cursisten overbrengt. De komst van de opleiding IJsspecialist en het certificaat SVH Meesterijsbereider in 1987 bracht het vak van ijsbereider op een hoger niveau.”