Peter Bienefelt
Actief in de horeca
Biografie
Peter Bienefelt komt uit een echte bakkersfamilie, het bakken van brood zit in zijn genen. Bakken doet hij dus al sinds 1994. Na het afronden van een opleiding aan de vakschool in Wageningen, heeft hij bij verschillende ambachtelijke bakkerijen gewerkt. Peter is aan de slag gegaan bij Sonneveld, dit is een toeleverancier van grondstoffen voor bakkerijen. De eerste 3 jaar heeft hij intern gewerkt als proefbakker, op dat moment de jongste proefbakker die Sonneveld heeft gekend. Daarna is hij aan het werk gegaan voor het bedrijf Koopmansmeel B.V. in Leeuwarden, hier had hij de eerste jaren de functie accountmanager. Daar ontdekte hij dat vaktechnisch ondersteunen toch zijn voorkeur had. Ondertussen was hij ook lid geworden van het Boulangerieteam, onder leiding van Hans Som. Samen met dit team heeft hij meegedaan aan vele wedstrijden, maar is hij ook druk aan de slag geweest met nieuwe ontwikkelingen.
In 2012 is Peter eerste geworden bij het EK Boulangerie in Amsterdam. Dit was na vele 4e plaatsen een geweldige en welverdiende prestatie. In 2013 volgde het behalen van zijn Meestertitel ‘Meester Boulanger’, deze titel laat duidelijk zien dat Peter zijn hart bij het broodbakken ligt. Op basis van zijn prestaties binnen het Boulangerieteam werd Peter gekozen om deel te nemen aan de Masters de la Boulangerie in Parijs. Hij behaalde hier de eerste plek, sinds dat moment draagt hij de titel World Master Baker 2018. Momenteel heeft hij twee eigen ondernemingen, een bakkerij voor consumenten (De Boulanger in Rhoon) en een bakkerij voor business to business doeleinden (Atelier du Pain). Peter vindt het erg belangrijk dat de klanten stil staan bij de energie en tijd die er in het bakken van een brood is gestopt. De Boulanger is daarom ook een winkel en bakkerij in één, de klanten krijgen zo ook een beeld bij het bakproces.
Behaalde titels
Meester Boulanger
(2013)