SVH Meesterkok wilde voorbeeld zijn voor jongere generatie
Paul van de Bunt zat al meer dan vijfendertig jaar in het vak toen hij besloot om op te gaan voor het diploma SVH Meesterkok. “Ik ben de jongste niet meer”, zei hij tegen MissetHoreca. “Op deze manier hoop ik een voorbeeld te zijn voor de jonge generatie.” Dat voorbeeld was hij natuurlijk al die tijd al: in 1996 bekroonde Michelin zijn De Leuf in Ubachsberg met een eerste ster, van 2008 tot 2014 had het restaurant twee sterren. In 2012 werd Van de Bunt door GaultMillau uitgeroepen tot Chef van het Jaar.
In oktober 2013 werd gevierd dat het vijfentwintig jaar geleden was dat De Leuf zijn poorten opende in een boerenhoeve die stamt uit 1759. In zijn @telier Paul van de Bunt gaf de SVH Meesterkok masterclasses in moderne technieken met vloeibaar gemaakt stikstof, droogijs en het bereiden van hartige en zoete espuma, wolkenschuimen. Voordat hij naar Limburg trok, begon Van de Bunt zijn carrière in Haarlem waar hij Le Chat Noir en De Eetkamer van Haarlem runde.
Paul van de Bunt overleed onverwachts in april 2014.