Patrick Schreven groeide op met het horecavirus, doordat zijn ouders een café in Aalsmeer hadden. Dit virus bracht hem naar de horecavakschool en naar de middelbare hotelschool in Amsterdam. In het derde jaar liep hij stage bij restaurant Kempers Roef waar SVH Meesterkok Rien Heemskerk de keuken leidde. Zo wist Patrick al jong van het bestaan van de Meestertitel. De volgende stage was bij hotel Novotel. Hier ontdekte hij de barkant van de horeca. Ook nog eens onder leiding van SVH Meesterschenker Elbert Hennipman, zijn leermeester en voorbeeld. Elbert moedigde Patrick aan de titel ook te halen. “Mijn motivatie voor de titel was niet alleen dat dit het hoogst haalbare in je vak is. Ik wilde ook meer van dranken weten dan de gasten van het hotel. Want dan kon ik ze er veel over vertellen. Het was erg leuk om me te verdiepen in drankenkennis.” In 1990 werd Patrick SVH Meesterschenker.
Winnaar wereldkampioenschap
Hiervoor was Patrick al lid geworden van de Nederlandse bartendersclub en later ook van de internationale bartendersclub. Aan heel wat nationale en internationale wedstrijden deed hij succesvol mee. Zo was hij in 1994 de winnaar van het wereldkampioenschap Bacardi Martini Grand Prix in Italië. Tijdens deze wedstrijd was hij ook getoetst op algemene, talen- en vakkennis.
Passie overbrengen op collega’s
In 1991 ging Patrick aan de slag bij het Sofitel in Amsterdam waar hij 10 jaar chef-bartender was. Op zoek naar betere werktijden ontpopte hij zich daarna als horeca-representative bij International Marques, eigenaar van merken als Glenfiddich, Campari en Grand Marnier. Sinds 2002 is Patrick winkelmanager bij Gall & Gall in Amsterdam. “Ik kan mijn passie voor dranken overbrengen op klanten en collega’s. Nieuwe collega’s train ik door onder meer proeverijen te houden en cocktails te maken. Ze weten dat ik SVH Meesterschenker ben.”