Pascal Jalhay
Adviseur of trainer horeca
Biografie
Talent ontdekt door Robert Kranenborg
Al op jonge leeftijd realiseerde SVH Meesterkok Pascal Jalhay zijn droom om kok te worden. Hij leerde het vak bij befaamde zaken als Château Neercanne, Scholteshof en Excelsior. Zijn talent werd al snel ontdekt door Robert Kranenborg die hem chef de partie van zijn tweesterrenrestaurant La Rive in het Amstel Hotel maakte. Later bemachtigde Jalhay zelf in twee jaar tijd twee Michelin-sterren bij Vermeer. Hij wordt beschouwd als een van de meest innovatieve chef-koks van zijn generatie.
Later werd hij mede-eigenaar van Marfo bv, leverancier van maaltijden voor de catering. Marfo levert aan vliegtuigmaatschappijen en aan zorginstellingen. “Ik wil dat in de zorg gasten à la carte kunnen kiezen en niet twee weken van tevoren een lijstje moeten invullen. Met ons nieuwe concept kunnen mensen een dag van tevoren kiezen wat ze willen eten”, zegt Jalhay. “De focus ligt op natuurlijke smaken. Die spelen de hoofdrol in het theater van de gastronomie.”
In de zomer van 2017 besluit Jalhay na 12 jaar terug te keren naar de restaurantkeuken. De man die bij Vermeer ooit de jongste tweesterrenchef van Nederland was, werd signature chef van restaurant Bougainville in hotel TwentySeven op de Dam in Amsterdam. Echter vertrok hij na 6 maanden weer. Hij werkt nu aan een kookboek met daarin recepten van alle ‘Indo chefs van Nederland die ertoe doen’, zo zegt hij zelf.
"Niet twee weken van tevoren een lijstje invullen"
"Niet twee weken van tevoren een lijstje invullen"
Behaalde titels
SVH Meesterkok
(2004)