Befaamd om zijn cocktails, veel prijzen op zijn naam
“Ik ben in het horecavak terechtgekomen domweg omdat het me aantrok”, zegt Nico Homeijer. “Vrijdag deed ik ulo-eindexamen en op maandag ben ik als buffetbediende begonnen in Hotel Bellevue in Egmond aan Zee.” In 1994 emigreerde hij naar Curaçao waar hij aanvankelijk een managersfunctie vervulde en daarna zijn eigen restaurant begon. Door toedoen van een van zijn gasten rolde hij het onderwijs in. Op het eiland behaalde hij alle daarvoor benodigde papieren. In Nederland had hij al alle denkbare horecadiploma’s op zak: van het SVH-diploma leerling-restaurant-kelner (1970) tot het SVH-diploma ‘omgaan met alcohol’ (1991). Vanaf 1988 mocht hij zich SVH Meesterschenker noemen. “Van mijn ouders heb ik meegekregen dat je, wat je ook doet, dat zo goed mogelijk moet doen. Dus ik ging voor de hoogst haalbare graad van vakbekwaamheid. Dat probeer ik nu mijn zoon ook bij te brengen. Je gaat voor het beste.”
In de tijd dat hij als bartender werkte in het Marriott en het Golden Tulip Barbizon Center in Amsterdam was hij befaamd om zijn cocktails. “Daar ben ik veelvuldig succesvol mee geweest in wedstrijden”, herinnert hij zich. “Op alle wisselprijzen van de NBC tot mijn vertrek uit Nederland staat mijn naam.” Hoewel gepensioneerd geeft Nico Homeijer nog wel training en advies op verzoek.