Nadine Mögling
Actief in de horeca
Biografie
Gastvrouw en sommelier Nadine Mögling dacht eerst dat ze naar de toneelschool wilde gaan. Maar toen ze de horeca inrolde en aan dit vak ‘proefde’, was de toneelschool van de baan. Ze volgde een horecaberoepsopleiding en liep als leerling-gastvrouw stage op Texel bij chef Jef Schuur. Daarna deed Nadine ervaring op in binnen- en buitenland. Toen ze weer eens op Texel was, kwam ze Jef toevallig tegen. Die bleek op zoek naar een gastvrouw. De rest is geschiedenis. Ze runnen al jaren samen hun eigen zaak: een luxe boetiekhotel en restaurant BijJef.
Tomeloze ambitie
De allerbeste worden in haar vak, dat en niets minder is waar Nadine elke dag voor gaat. Met een tomeloze ambitie die ze al vanaf jongs af aan heeft, investeert ze veel in haar eigen ontwikkeling maar minstens net zoveel in de ontwikkeling van anderen. Als Beste wijn-spijsspecialist, Gastvrouw van het Jaar en SVH Meestergastvrouw staat Nadine aan de top van haar vak. “Door de SVH Meestertitel voel ik me enorm verantwoordelijk om het vak serieus uit te dragen en over te dragen. We hebben een vak waarvoor je zoveel positieve energie terugkrijgt, ik word er elke dag heel blij van.”
Imago verbeteren
Nadine voelt ook een rol voor haar weggelegd om het imago van het vak te verbeteren: “Ik sta voor mijn vak. Ik ben met veel plezier jurylid van Future Talents en de Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs. Ik hoop jongeren te enthousiasmeren met wat ik doe.”
“We hebben een vak waarmee je veel positieve energie terugkrijgt”
“We hebben een vak waarmee je veel positieve energie terugkrijgt”
Behaalde titels
SVH Meestergastvrouw
(2014)
Vermeldingen
Michelinster(ren)
1 MichelinsterLekker 500
#13Gault & Millau
17 punten