Mario Ridder
Actief in de horeca
Biografie
In 2006 zette Mario Ridder een onvervalste stunt op zijn naam: hij kookte als chef-kok De Zwethheul van nul naar twee sterren in de onwaarschijnlijk korte periode van slechts zeven maanden. Zijn kunnen had hij al eerder laten zien bij De Kersentuin, De Bokkedoorns en Parkheuvel. Bij Parkheuvel had Mario meegemaakt dat onder leiding van SVH Meesterkok Cees Helder dit restaurant als eerste in Nederland maar liefst drie Michelinsterren kreeg.
Belangrijke leermeesters
Net als SVH Meesterkok Lucas Rive en de bekende chef-kok Jon Sistermans, beschouwt Mario SVH Meesterkok Cees Helder als een bepalende leermeester in zijn carrière. Negen jaar werkten ze samen. Cees Helder was het ook die Mario aanmoedigde om voor de Meestertitel te gaan. Toen Mario de Zwethheul had overgenomen was de tijd rijp en gaf hij echt gas. “Je krijgt de titel niet cadeau. Maar ik kookte al op het niveau van twee Michelinsterren, dus dan heb je al veel in je mars. Met mijn broer grapte ik erover uit broederlijke rivaliteit. Mijn ouders kregen er een tweede Meester bij. Hij was al Meester, maar dan in de rechten.”
Kwaliteit overleeft alles
Mario werd na de Zwethheul chef van restaurant Joelia in het Hilton in Rotterdam. Hij staat er niet vaak bij stil dat hij de SVH Meestertitel heeft. Het hoort bij een carrière als de zijne, vindt hij. Evenals hoge noteringen in Lekker en Gault&Millau, Michelinsterren en uitverkiezing van Chef van het Jaar. Mario kookt het liefst op traditionele wijze en houdt van eenvoudige, maar sterke combinaties. Daarbij maakt hij eigenzinnige keuzes. “Kwaliteit overleeft alles en iedereen.”
“Je krijgt de titel niet cadeau”
“Je krijgt de titel niet cadeau”
Behaalde titels
SVH Meesterkok
(2008)
Meer relevante informatie
Bedrijf
Rotterdam
Zuid-Holland
Nederland
Vermeldingen
Gault & Millau
12 punten